Tgrt Haber

Şişliğin nedenini botoks sandı, aldığı teşhisle hayatı alt üst oldu 

14 Aralık 2022 11:41 - Güncelleme : 14 Aralık 2022 11:49
Şişliğin nedenini botoks sandı, aldığı teşhisle hayatı alt üst oldu 

İngiltere’de seslendirme sanatçısı Jill Kenton, yüzünde oluşan şişliğin sebebini yaptırdığı botoks tedavisine bağladı. Ancak aldığı teşhisle hayatı karardı. 

İngiltere'nin Bedfordshire bölgesinde yaşayan seslendirme sanatçısı Jill Kenton, yüzünde garip bir şişlik olduğunu fark etti ancak bunu birkaç ay önce yaptırdığı botoksa bağladı.  Yüzündeki şişliğe göz kuruluğu ve sürekli duyduğu tıklama sesi de eklenince Jill hastaneye gitme vaktinin geldiğini anladı. Doktorlar bir takım testlere tabi tuttukları kadına kötü haberi verdiler. Jill'in beyninde büyüyen bir tümör vardı. Altıya beş santimetre büyüklüğündeki tümör kadının gözünün arkasında büyüyordu ve optik siniri eziyordu.

GÖRME YETİSİNİ KAYBEDEBİLİRDİ

Doktorlar söz konusu tümörün neredeyse 10 yıldır orada olduğunu ve yavaş yavaş büyüdüğünü belirttiler. Jill'in acilen ameliyat olması gerekiyordu.  Uzmanlar ameliyat sırasında kadının görme yeteneğini kurtarmaya çalışacaklarını söylediler ancak bu konuda herhangi bir garanti yoktu. Jill, "Korkunç bir ameliyatla karşı karşıyaydım ve operasyondan canlı çıkamayacağımdan ya da hayatta kalırsam artık kendim olmayacağımdan çok korkuyordum" dedi. 

Şişliğin nedenini botoks sandı, aldığı teşhisle hayatı alt üst oldu 

SIRA DIŞI KARAR: AMELİYAT OLMADI

Jill farklı doktorlardan görüş aldı ve sıra dışı bir karar verip ameliyat olmamaya karar verdi. Şimdilik sürekli taramalara girip beyin tümörünün büyüyüp büyümediğini kontrol ettiren kadın yaşadığı süreci şöyle anlatıyor: "Tümörümün büyüdüğü anlamına gelebilecek herhangi bir değişiklik olup olmadığını görmek için düzenli taramalar ve görme kontrolleri yaptırıyorum. Bu yıkıcı hastalık hakkında çok az şey biliniyor. Bu yüzden diğer insanlara yardımcı olması umuduyla hikayemi paylaşmak için 'Brain Tumor Research' hayır kurumuyla çalışıyorum. İnsanları hastalık ve belirtileri konusunda uyarıyorum."

BEYİN TÜMÖRÜNÜN BELİRTİLERİ 

Bazı beyin tümörleri uzun süre belirti vermez veya çok az yakınmaya neden olur.  Beyin tümörlerinin genel belirtileri arasında baş ağrısı, kusma, görme azalması, çift görme, epilepsi nöbeti geçirme, kol ve bacaklarda güçsüzlük ve uyuşma, unutkanlık, konuşma bozuklukları, dengesizlik ve yürüme bozukluğu gibi sorunlar yer alıyor. 

 

Kaynak: Mirror

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...