Tgrt Haber

Trafik magandaları ambulansın önünü kesti! 4 sağlık çalışanına bıçakla saldırdılar

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Ağustos 2023 00:16 - Güncelleme : 02 Ağustos 2023 00:20
Trafik magandaları ambulansın önünü kesti! 4 sağlık çalışanına bıçakla saldırdılar

Diyarbakır'da trafik magandalarının sağlık çalışanlarına yönelik saldırısı pes dedirtti. Kendilerine yol verilmediği gerekçesiyle bir grup 4 sağlık çalışanına bıçakla saldırdı. Olayda bir sağlık çalışanına 30 diğer çalışana ise 20 dikiş atıldı. Sağlık çalışanları, saldıranlardan şikayetçi oldu.

Son yıllarda sağlık çalışanlarına yönelik artan saldırıların bir yenisi Diyarbakır​'da yaşandı.

Bir hastayı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bıraktıktan sonra yola çıkan 112 personellerinin bulunduğu ambulansın önü trafikteki tartışmadan dolayı kesildi.

Otomobilden inen gruptakilerin saldırısı sonucu 2’si bıçakla olmak üzere 4 sağlık çalışanı​ yaralandı.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre seyir halinde olan ambulans; kendilerine yol verilmediği gerekçesiyle otomobil içerisinde bulunan grup tarafından taciz edildi. 

BIÇAKLA VAHŞİCE SALDIRDILAR

Otomobille ambulansın önünü kesen kişiler, sağlık çalışanlarını araçtan indirdikten sonra bıçakla saldırdı. 

Olayda sağlık çalışanı Z.E. başına darbe alırken, burnu kırıldı, Ş.Ö.'nin ise bıçaklı saldırı​ sonucunda kolunda kesik oluştu. Kadın sağlık çalışanı E.D. ile stajyer öğrenci V.T. de darbedildi.

Saldırı sonrası olay yerine gelen bir başka ambulansın çalışanları tarafından kurtarılan yaralı sağlık personelleri Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan Ş.Ö.'nün koluna 30 dikiş, Z.E.'nin ise başına 20 dikiş atıldı. Sağlık çalışanları, saldırıyla ilgili şikayetçi oldu.

SALDIRIYI KINADILAR

Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Aküzüm, 4 sağlıkçının bıçakla yaralandığı saldırıyı kınadı.

Aküzüm, yine sağlıkta şiddet olayları yaşandığını belirterek, “Canları pahasına sahada mücadele veren sağlık emekçileri yine şiddete maruz kalıyorlar. Her zaman vatandaşlarımızın hizmetinde olan 112 acil sağlık hizmetleri ekibimiz trafikte seyir halindeyken sivil vatandaşlar tarafından darp ediliyor. Sağlıkta şiddet olaylarının son bulması gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...