Tgrt Haber

Tüketimi unutkanlığı önlüyor: Yaşa bağlı zihinsel gerilemeyi azaltıyor!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
31 May 2023 16:10 - Güncelleme : 31 May 2023 16:47
Tüketimi unutkanlığı önlüyor: Yaşa bağlı zihinsel gerilemeyi azaltıyor!

Columbia Üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre kakaonun içinde bulunan flavonoidin hafıza ile doğrudan ilişkisi bulunuyor. Kakao ve türevi besinlerin beyindeki hafıza fonksiyonlarını iyileştirdiği ve yaşa bağlı zihinsel gerilemeyi azalttığı uzmanlar tarafından saptanmış bulunuyor.

Anavatanı Güney Amerika'nın Kuzey Batısı olan kakao​, dünyanın en çok tükettiği ürünlerin başında gelen çikolatanın ana maddesidir. Tek başına çok sağlıklı bir besin olduğu saptanmış olan kakao uzmanlar tarafından önerilmektedir. ABD’de yapılan araştırmada, kakaoda da bulunan flavonoid maddesinin yaşla ilerleyen hafıza​ problemlerini yavaşlattığı ve hafıza kapasitesini artırdığı görüldü.

FLAVONOID BİLEŞİMİ BAŞKA HANGİ BESİNLERDE VAR?

Tech Explorist’in haberine göre Araştırmada besin takviyesinin halihazırda flavonoid eksikliği çeken deneklerin hafıza fonksiyonlarını geliştirdiği tespit edilirken, söz konusu zihinsel gerilmenin Alzheimer hastalığıyla karıştırılmaması gerektiği ve araştırmanın yaşla ilişkili gerilemeye odaklandığı belirtildi. Flavonoidlerin yeşil çay, yeşil yapraklı sebzeler, siyah frenk üzümü, soğan, elma, kiraz, şeftali, limon, üzüm ve turunçgiller dahil birçok meyve ve sebzede bulunduğu biliniyor.

Tüketimi unutkanlığı önlüyor: Yaşa bağlı zihinsel gerilemeyi azaltıyor!

FLAVONOID YOĞUNLUKLU BESLENME ALIŞKANLIĞI

Araştırmanın yazarlarından Prof. Adam M. Brickman, "Kaydedilen zihinsel gelişme vücutlarında düşük flavonoid seviyeleri saptanan katılımcılarda gözlemlenirken, flavonoid yoğunluklu beslenme alışkanlığının ileri yaşlı insanlarda bilişsel fonksiyonları geliştirdiği görüldü" açıklamasını yaptı.

Diğer yazar Scott A. Small ise yaşam süresinin giderek arttığı bu yüzyılda yaşlanan zihinleri koruma yolunun farklı besinlerden geçtiğine dikkati çekerek, yaptıkları araştırmanın yeni çalışmalara örnek olabileceğini söyledi. Columbia Üniversitesi ve Brigham & Kadın Hastanesinin ortak yürüttüğü araştırma PNAS dergisinde yayınlandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...