Tgrt Haber

Uzmanlardan hayati uyarı geldi: Bu hastalıkla beraber sessizce gelen ölüm sayısında endişe verici artış!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
01 Kasım 2022 17:16 - Güncelleme : 01 Kasım 2022 17:32
Uzmanlardan hayati uyarı geldi: Bu hastalıkla beraber sessizce gelen ölüm sayısında endişe verici artış!

Londra Sağlık Laboratuvarlarında yürütülen son çalışmaya göre 40 yaş altı diyabet vakaları sadece beş yılda dörtte bir oranında artış gösterdi. Rakamlar, daha önce nadir görülen genç başlayan tip-2 diyabetin önemli düzeyde arttığını, buna bağlı ölümleri de beraberinde getirdiğini gösteriyor.

Yapılan çalışmalar kapsamında 2027 yılına kadar toplam 40 yaş altı beş milyon tip-2 diyabet​ hastasının 400 bin sayı daha artacağını bildiriyor. Charity CEO'su Chris Askew ise konuyla ilgili “Bu eğilim inanılmaz derecede rahatsız edici. Tarihsel olarak gördüklerimizden bir kaymaya işaret ediyor ve bu durum sağlığımıza ciddi bir uyarı olarak kabul edilmelidir." dedi.

40 YAŞIN ALTINDAKİLER 40 YAŞIN ÜZERİNDEKİLERE GÖRE DAHA HIZLI ARTIYOR

Yapılan analizlerde, hastalık vakalarının şu an 40 yaşın altındakilerin 40 yaşın üzerindekilere göre daha hızlı bir oranda arttığını buldu. Araştırmacılar, sadece beş yıl içinde 40 yaşın altındakilerde yeni tip 2 diyabet teşhislerinin yüzde 23 arttığını belirtti. Diyabetli 4,7 milyon kişinin ise yüzde 90'ı tip 2'ye sahip. Uzmanlar, 800.000 kişinin ise hastalığa sahip olduklarının farkında olmadığını tahmin ediyor ve gerçek toplamı altı milyona yaklaştırıyor.

Uzmanlardan hayati uyarı geldi: Bu hastalıkla beraber sessizce gelen ölüm sayısında endişe verici artış!

HER HAFTA 700'DEN FAZLA DİYABETLİ İNSAN ERKEN YAŞTA ÖLÜYOR

Tip 2 diyabet, esas olarak kilo alımı ve kötü yaşam tarzının bir sonucu olarak vücudun şekeri işleme yeteneğini kaybettiğinde ortaya çıkar. Hayatı tehdit eden durum genellikle çok fazla sağlıksız yemek yemek veya egzersiz yapmamak gibi kötü yaşam tarzı alışkanlıkları tarafından tetiklenir. Her hafta 700'den fazla diyabetli insan genç yaşta ölmektedir. Doğru yönetilmezse, durum görme kaybına ve uzuv kaybına da yol açabilir.

Tip 1 diyabet ise vücudun pankreastaki insülin üreten hücrelere saldırdığı ve öldürdüğü bir oto-bağışıklık durumudur ve normalde çocuklukta teşhis edilir.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...