Tgrt Haber

Son dakika! YÖK Başkanı Özvar'dan üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personeline müjdeli haber: Ek ödemeden yararlanabilecekler

24 Ağustos 2022 18:54 - Güncelleme : 24 Ağustos 2022 19:04
Son dakika! YÖK Başkanı Özvar'dan üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personeline müjdeli haber: Ek ödemeden yararlanabilecekler

Son dakika haberi: Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, daha önce Resmi Gazete'de yayımlanan ek ödemeden üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personelinin de yararlanması için çalışma başlatıldığını açıkladı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, 12 Ağustos 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, Ek Ödeme Yönetmeliği ile sağlık personeline döner sermayaden yapılacak ek ödemeden üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personelinin de yararlanabilmesi için çalışma başlatıldığını açıkladı.

Özvar, Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yükseköğretim Kurulumuz, Hazine ve Maliye Bakanlığı​ ile iş birliği halinde yasal mevzuat çalışması başlatmıştır, düzenlemenin yapılmasıyla birlikte güncellenmiş haliyle döner sermaya ek ödemesi uygulamasından üniversite hastanelerinde çalışan öğretim elemanlarımız da yararlanacaktır" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/erolozvar/status/1562463442308841472

Özvar'ın açıklamaları şu şekilde:

"Sağlık Bakanlığı’nın 12.08.2022 tarihli ve 31921 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ek Ödeme Yönetmeliği ile sağlık personeline döner sermayeden yapılacak ek ödeme oranlarında iyileştirmeler yapılmıştır.

Cumhurbaşkanımız @RTErdogan'ın talimatıyla, söz konusu iyileştirmelere matuf olarak yükseköğretim kurumlarına bağlı faaliyet gösteren kamu hastanelerinde çalışan sağlık personelinin herhangi bir hak kaybına uğramaması ve özlük haklarında gerekli iyileştirmelerin yapılması için Yükseköğretim Kurulumuz, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile iş birliği hâlinde bir yasal mevzuat çalışması başlatmıştır.

Düzenlemenin yapılmasıyla birlikte, güncellenmiş hâliyle döner sermaye ek ödemesi uygulamasından, üniversite hastanelerinde çalışan öğretim elemanlarımız da yararlanacaktır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Adamın biri 24 Ağustos 2022 23:22

Hekim olmayan sağlık personeli sağlık emekçilerine yokmuş beyimmmmm

Sonraki Haber Yükleniyor...