Tgrt Haber

Yüzde 1 ihtimal gerçek oldu! Nabzı durduktan 70 dakika sonra hayata döndü

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
27 Haziran 2023 17:15 - Güncelleme : 27 Haziran 2023 17:25
Yüzde 1 ihtimal gerçek oldu! Nabzı durduktan 70 dakika sonra hayata döndü

Kalp krizi geçiren ve nabzı duran bir kişi 70 dakika sonra hayata döndü. Olay doktorları bile şoke etti.

Kalbi duran David Mills, 70 dakika sonra hayata geri döndü. Mills’e 70 dakika boyunca önce torunu, akabinde acil müdahale ekipleri ve hastane personeli tarafından müdahale edildi. Hayata tutulduktan sonra olağanüstü bir iyileşme gösterdi.

YÜZDE 1 İHTİMAL 

67 yaşındaki David Mills, Güney Kaliforniya'daki evinde  kalp krizi​ geçirdikten sonra yüzde 1'den daha düşük bir ihtimali gerçekleştirip hayatta kalmasının ardından doktorları şoka uğrattı. 25 yaşındaki torunu devreye girerek, 911 görevlileri ve hastane personeliyle birlikte onu hayata döndürmek için bir saatten fazla uğraştı.

KALP KRİZİNDE HEMEN MÜDAHALE HAYATİ 

Hastaneye kaldırılan Mills'in atardamarının tıkalı olduğu anlaşıldı ve kalbine stent takıldı. Fakat 70 dakika boyunca nabzı atmadığından, doktorlar tam iyileşme göstermekte zorlanacağından endişe ediyordu. Dr. Andrew Fischer, Mills'in tamamen iyileşmesinin büyük ölçüde torununun hızlı müdahalesi sayesinde olduğunu söyledi.

Fischer, şunları söyledi: "Kalp masajına hemen başlamak hayati önem taşıyor çünkü beyin kalıcı hasar oluşmadan önce sadece 4 ila 6 dakika oksijensiz kalabiliyor." 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...