Tgrt Haber

Zımba gibi yapan şifalı bitki: Gribi önlüyor, bağırsakları tertemiz yapıyor, ağız kokusunu yok ediyor

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
14 Ekim 2022 13:02 - Güncelleme : 14 Ekim 2022 13:32
Zımba gibi yapan şifalı bitki: Gribi önlüyor, bağırsakları tertemiz yapıyor, ağız kokusunu yok ediyor

Yeşil yapraklı sebzelerin faydaları saymakla bitmiyor. Ancak maydanozgiller familyasından olan nane, birçok rahatsızlığa doğrudan olumlu etki gösteren şifalı bir bitki olarak karşımıza çıkıyor. Bünyesinde barındırdığı A vitamini, demir, folat ve manganez ile soğuk algınlığına ve hazımsızlığa şifa olan bitki ağız kokusuna karşı da son derece etkili…

Mide​ ve bağırsak​ sonlarının en iyi çözümü taze nane yapraklarından yapılan nane çayı olarak biliniyor. Tazesi de kurusu da birçok sağlık sorununa çözüm sunan nane gribi önlüyor, bağırsakları temizliyor ve ağız kokusunu gideriyor. Protein, karbonhidrat, A, B vitaminleri, kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, fosfor, sodyum, çinko, bakır ve manganez gibi mineralleri içeriğinde bulunduran nane doğrudan güneş ışığı almayan nemsiz ortamlarda çok uzun süre korunabiliyor.

NANENİN FAYDALARI

HAZIMSIZLIK

Hazımsızlık çektiğinizde ya da mideniz bulandığında içeceğinize suyunuza ekleyeceğiniz bir nane yaprağı size hızlı bir çözüm sunacaktır. Ayrıca birçok mide problemlerinizi hafifletmeye ve sindirim sisteminizi temizlemeye yardımcı olan nane, salatalarınıza da lezzet katacaktır.

AĞIZ KOKUSU

Ağzınızda acı bir tat yahut rahatsızlık veren bir koku varsa her gün bir ya da iki tane taze nane yaprağı çiğneyebilirsiniz. Koku üzerindeki soğutma etkisi olan nane, kötü kokunun azaltmaya yardımcı olabilir. 

Zımba gibi yapan şifalı bitki: Gribi önlüyor, bağırsakları tertemiz yapıyor, ağız kokusunu yok ediyor

SOĞUK ALGINLIĞI

Nane, birçok soğuk algınlığı ve grip tedavisinde semptomları azaltmaya yardımcı olan mentol içeriyor. Ayrıca nane, boğazında ve göğsünde rahatsızlık hissedenler için de son derece etkilidir. Nane yağı da nane yaprakları kadar bu sorunların çözülmesinde etkilidir. Nane yağından birkaç damla içeceğine damlatmanız bronşlarınızın açılmasını sağlayacaktır.

BAĞIRSAK SENDROMLARI

İrritabl bağırsak sendromu yaygın bir sindirim sorunudur ve nanenin bu rahatsızlığa iyi geldiği kanıtlanmıştır. Bağırsak sendromlarında nane yağı yine etkin bir rol oynar. nane yağının tüketimi genellikle içeceklere eklenerek yapılır.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...