Tgrt Haber

14 Mayıs anketlerinde son durum ne? Fatih Erbakan’dan dikkat çeken ifadeler…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: CNN Türk
17 Nisan 2023 06:08 - Güncelleme : 17 Nisan 2023 06:14
14 Mayıs anketlerinde son durum ne? Fatih Erbakan’dan dikkat çeken ifadeler…

Son dakika haberi: Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan katıldığı televizyon programında 14 Mayıs seçimlerine ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Erbakan, Saadet Partisi’nin 6’lı masada yer almasına tepki gösterirken Muharrem İnce’nin CHP ile İYİ Parti’den oy aldığını ve seçimi ilk turda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kazanacağını ifade etti. 

Türkiye​ 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 27 gün sonra kurulacak olan seçimlerde milyonlarca seçmen Cumhurbaşkanıve 28.Dönem milletvekili için tercihi yapacak. Seçimlere Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı ile girenYeniden Refah PartisiGenel Başkanı Fatih Erbakan​ katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

SAADET PARTİSİNE TEPKİ GÖSTERDİ

6’lı masada olan Saadet Partisi’ne tepki gösteren Erbakan ayrıca anket sorusunda dikkat çeken cevaplar verdi. Saadet Partisi milletvekili adaylarının CHP listesinde olmasının amacının sandıktan kaçmak olduğunu söyleyen Erbakan “Çünkü Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Saadet Partisi hepsini toplarsanız neredeyse bir puan etmiyor. En azından 5 sene daha oy oranımız ortaya çıkmasın. Boyumuzun ölçüsü ortaya çıkmasın diye  CHP listesine gizlenerek seçimlere giriyorlar.'' ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN İLK TURDA KAZANIYOR”

Anketlerle ilgili soruya cevap veren Erbakan, '' Sahadaki gözlemlerim ve anketlerin de ortaya koyduğu gerçek Cumhur İttifakı'nın önde olduğuna yönelik. Deprem bölgesindeki yaraların sarılmasının da etkisi var. Son birkaç ay içerisinde bir toparlanma var. Bunda Yeniden Refah Partisi'nin de sinerjisi var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük bir yükselişi var. Bunu anketlerde görüyoruz. Şunu da söyleleyim; 7'li masada da düşüş var. Muharrem İnce'nin İYİ Parti ve CHP'den oyları süpürmesi 7'li masayı zayıflattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, birinci turda seçimi kazanacaktır'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: CNN Türk
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Halil17 Nisan 2023 08:14

Erdoğan'ın

Halil17 Nisan 2023 08:13

Tayyip Erdoğan'ın

Sonraki Haber Yükleniyor...