Tgrt Haber

Son dakika: 14 Mayıs seçimlerinde sandıklar kapandı, gözler sonuçlara çevrildi! YSK'dan ilk açıklama...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
14 May 2023 16:45 - Güncelleme : 14 May 2023 17:48
Son dakika: 14 Mayıs seçimlerinde sandıklar kapandı, gözler sonuçlara çevrildi! YSK'dan ilk açıklama...

Son dakika haberi: Dünyanın da yakından takip ettiği 14 Mayıs seçimleri için milyonlarca vatandaş sandık başına gidip oyunu kullandı. Sandıklar saat 17.00 itibariyle kapandı ve oy sayma işlemi başladı. Seçim sonuçları merakla beklenirken, YSK'dan ilk açıklama geldi.

Türkiye'de milyonlarca seçmen Cumhurbaşkanı​ ve 28.Dönem Milletvekili aday tercihini gerçekleştirmek için sabahın erken saatlerinde sandık başına giderek oyunu kullandı. Sandıklar saat 17.00 itibariyle kapanacak. Daha sonrasında  gözler büyük bir heyecanla sonuçlara çevrilecek...

LİDERLER OYUNU KULLANDI

Partilerin liderleri ve siyasetçiler de bugün sandık başına giderek oylarını kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da oyunu kullandı. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu​ Ankara'da Arjantin İlkokulu'nda oyunu kullandı. MHP lideri Devlet Bahçeli​ Ankara'da Anıttepe Ortaokulu'nda oyunu kullandı.

Son dakika: 14 Mayıs seçimlerinde sandıklar kapandı, gözler sonuçlara çevrildi! YSK'dan ilk açıklama...

ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ve adaylıktan çekildiğini açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce​, Ankara Çankaya'da oylarını kullandı. 

TÜRKİYE GENELİ SONUÇLAR 

Türkiye geneli Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçim sonuçları haberlerimizde ve seçim özel sayfasında anlık verilerle yer alacak. İl il Cumhurbaşkanı ve milletvekil seçim sonuçları da yine grafiklerle seçim özel sayfamızda ve haberlerimizde takip edilebilecek. 

KRİTİK SEÇİMLERİN SONUÇLARI TGRT HABER’DE

Seçim sonuçları seçim yasakları kalktıktan sonra tgrthaber.com.tr'den canlı olarak takip edilebilecek. Adayların ve partilerin aldıkları oy oranları canlı ve anlık olarak tgrthaber.com.tr'de yayınlanacak. Türkiye seçim sonuçlarını il il grafiklerle takip edilebilecek.

YSK'DAN İLK AÇIKLAMA

YSK Başkanı Ahmet Yener, oy verme işleminin sona ermesinin ardından yaptığı ilk açıklamada, "Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde oy verme işlemleri sonuçlanmış, Kurula şu ana kadar yansıyan olumsuz durum söz konusu olmamıştır" ifadelerini kullandı.

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.88
23,873,505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.17
2,796,582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.43
216,784
Son güncelleme: 2023-05-28 16:13:50
Veriler: İhlas Haber Ajansı

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...