Tgrt Haber

Ahmet Türk'ten Demirtaş'a destek! 'HDP'de birçok genel merkez oluştu'

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
31 May 2023 21:56 - Güncelleme : 31 May 2023 22:03
Ahmet Türk'ten Demirtaş'a destek! 'HDP'de birçok genel merkez oluştu'

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın aktif siyaseti bırakma kararı sonrası eski Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk'ten yeni bir çıkış geldi. Türk, "Parti içinde birçok genel merkez oluştu" diyerek Demirtaş'ın kararına destek çıktı. 

HDP​ eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş​, Twitter​ hesabından aktif siyaseti bıraktığını duyurdu.  Eski Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk​, Demirtaş'ın kararını 10 Haber'den Hazar Dost'a değerlendirdi. 

Türk, "Selahattin Bey başarılı bir politikacıydı. Genç ve dinamik bir arkadaşımız. Böyle bir karar beklemiyordum" ifadelerini kullandı. 

Demirtaş ile verdiği kararın nedenlerini konuşacağını kaydeden Türk, Demirtaş'ın "Sesim yankılanıp bana geri dönüyor" diyerek eleştirilerinin dikkate alınmadığını belirttiği kısmı "doğru bulmadığını" aktardı. Türk, "Partinin bir merkezi var, onlarla dayanışma içinde sürdürülmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"ÖRGÜTLÜ BİR YAPI YOK"

Demirtaş'ın seçim sürecine dair eleştirilerine destek veren Türk, "Örgütlü bir yapı yoktu. Parti içinde birçok genel merkez oluştu" diye konuştu.

Sandık sonuçlarına dair , "Hepimizin yeniden düşünmesi gerekiyor" ifadelerini kullanan Türk, "Seçim sürecinde eksiklik vardı. Bu eksiklikler, adaylıklardan programa birçok yerdeydi. Kürt bölgelerindeki sonuçlar bunu gösteriyor. Bundan sonra halk konuşacaktır" dedi. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...