Tgrt Haber

AK Parti'de 3 dönem kuralından taviz yok! Birçok isme veda

09 Nisan 2023 12:04 - Güncelleme : 09 Nisan 2023 15:24
AK Parti'de 3 dönem kuralından taviz yok! Birçok isme veda

AK Parti'de Milletvekili aday listesi genel hatlarıyla netleşti. 3 dönem kuralının istisnasız uygulandığı listede Meclis Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve daha birçok isim listede yer almayacak.

Milletvekili​ aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslimi son gün heyecanı yaşanırken AK Parti​'de liste genel hatlarıyla netleşti.  3 dönem kuralının istisnasız uygulandığı listede birçok önemli isme veda edildi.

İŞTE  3 DÖNEM KURALINA TAKILAN İSİMLER

Habere göre Erdoğan​, üç dönem kuralını da istisnasız uyguladı. Bu kurala takılanlardan biri de AK Parti listesini bugün YSK’ya teslim edeceklerden Ali İhsan Yavuz. Buna göre Meclis Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Başkanvekili  Binali Yıldırım, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti grup başkanvekilleri Bülent Turan, Mustafa Elitaş ile Yılmaz Tunç, AK Parti genel başkan yardımcıları Hayati Yazıcı, Hamza Dağ, Nurettin Canikli, Vedat Demiröz ve AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin de üç dönem kuralına takılan isimler arasında aldı.

Geçmiş dönemde bakanlık ve genel başkan yardımcılığı yapan isimlerden Ahmet Aydın, Akif Çağatay Kılıç, Cevdet Yılmaz, Emrullah İşler, Erol Kaya, Fikri Işık, İlknur İnceöz, Mahir Ünal, Öznur Çalık, Veysel Eroğlu 3 dönem kuralına takılan diğer isimler.

Gelen kulis bilgilerine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy aday gösterilmeyecek.

PARTİ TÜZÜĞÜNDE YER ALIYOR

AK Parti tüzüğünde yer alan kurala göre 3 dönem Milletvekili olarak  görev alan isimler, 4. kez aday gösterilmiyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da geçtiğimiz günlerde TV 100'de katıldığı canlı yayında 3 dönem kuralının bu seçimde uygulanacağını ifade etmişti. 2018 yılında bu kuralı zaman darlığı nedeniyle uygulayamadıklarını belirtmişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...