Tgrt Haber

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Erdoğan'ın adaylığına ilişkin açıklama: Hiçbir engel yok

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
28 Mart 2023 11:45 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 00:00

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bazı partilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili YSK'ya itirazda bulunmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın adaylığının önünde hiçbir engel bulunmadığını vurgulayan Çelik, "Milletimizin sahip olduğu demokrasi sandığına hiç kimse ipotek koyamaz" dedi.

100 bin imza sürecinin tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışacak adaylar belli oldu. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener​, 14 Mayıs'taki seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan​, Kemal Kılıçdaroğlu​, Muharrem İnce​ ve Sinan Oğan'ın adaylığına onan çıktığını duyurdu.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasa gereği üçüncü kez aday olamayacağını savunan muhalefet partileri, söz konusu duruma karşı çıkıyor. İYİ Parti ve Deva Partisi'nden sonra Memleket Partisi de Erdoğan'ın adaylığına itiraz için YSK'ya başvurdu.

Muhalefetin itirazlarına ise AK Parti'den cevap geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığının önünde engel olmadığını söyleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"ADAYLIĞININ ÖNÜNDE HİÇBİR ENGEL YOK"

"Aylar önce açıkladığımız gibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhur İttifakı olarak Cumhurbaşkanı adayımızdır. Bu adaylığa karşı bazı partilerin YSK'ya itiraz ettiği basına yansıdı. Cumhurbaşkanımızın adaylığı önünde hiçbir engel yoktur. Cumhurbaşkanımızın bu seçimlerde yeniden aday olduğunu aylar öncesinden açıklamıştık.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Erdoğan'ın adaylığına ilişkin açıklama: Hiçbir engel yok

Nitekim usulüne uygun şekilde adaylık başvurusu yapılmıştır. Cumhurbaşkanımız milletimizin iradesine sımsıkı bağlılıkla sürdürdüğü siyasi hayatına, demokrasinin ve sandığın gücüne inanarak devam etmektedir. Cumhurbaşkanımızın adaylığı konusunda üretilmeye çalışılan sözde tartışma hukuki değil, hukuk dışı yollarla siyasete yön vermeye çalışan kötü alışkanlıkların depreştiğini göstermektedir.

"SABİH KANADOĞLU ZİHNİYETİ"

Daha önce de ifade etmiştik: Bu tür söylemler, siyaseti kurgulamaya çalışan masaların gizli ortağının “Sabih Kanadoğlu zihniyeti” olduğunu ve bu tartışmaların vesayet zihniyetinden beslendiğini ortaya koymaktadır.

"HİÇ KİMSE DEMOKRASİ SANDIĞINA İPOTEK KOYAMAZ"

Türkiye, demokratik süreçlere yalnızca aziz milletimizin yön verdiği bir noktaya gelmiştir. Geçmişin vesayet zihniyetinden ilham alan girişimlerin bu gerçeği gölgelemesi mümkün değildir. Sözün özü; milletimizin sahip olduğu demokrasi sandığına hiç kimse ipotek koyamaz!

Demokratik seçimlerle milletin adayıyla yarışmaktan korkan çevreler, Cumhurbaşkanımızın önüne siyasi hayatı boyunca çeşitli engeller çıkardılar. Bu yaklaşım, Cumhurbaşkanımızla demokrasi meydanında yarışmaktan korktuklarının itirafı olmaktan başka işe yaramadı.

Söz ve karar milletindir! Milletimiz, siyasi pazarlıklar yoluyla ülkemizin geleceğine dair kumar oynamak isteyenlere sandıkta bir kez daha demokrasi dersi verecektir."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...