Tgrt Haber

AK Partili Ali İhsan Yavuz'dan Millet İttifakı değerlendirmesi: Kopuşlar yaşanabilir 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Haber Global
28 Mart 2023 17:58 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 00:00
AK Partili Ali İhsan Yavuz'dan Millet İttifakı değerlendirmesi: Kopuşlar yaşanabilir 

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Ali İhsan Yavuz, sancılı aday belirleme süreci yaşayan Millet İttifakı için kritik değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili listelerinde ittifakın anlaşmazlıklar yaşayabileceğini söyledi. "Nisan'a kadar Türkiye'de çok şey olabilir" diyen Yavuz, ayrıca Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifak'ına katılmasıyla tartışılan yasaya yönelik detayları da açıkladı.

14 Mayıs seçimlerine 47 gün kala politikada hareketli dakikalar yaşanıyor. İttifakların son bulduğu ve cumhurbaşkanı adaylarının belirlendiği son aşamada gözler milletvekili listelerine çevrildi. 

Haber Global'e konuşan AK Parti​ Genel Başkan Yardımcı Ali İhsan Yavuz​, Millet İttifakı'nda liste belirleme sürecinde bazı sıkıntıların yaşayabileceğini söyledi. AK Partili Ali İhsan Yavuz, "Kapılar tamamen kapalı diyemeyiz, 9 Nisan'a kadar Türkiye'de çok şey olabilir. 6'lı masada aday listeleri nedeniyle kopuşlar yaşanabilir" dedi.  

"METİNDE 6284 SAYILI YASADAN BAHSEDİLMİYOR"

Cumhur İttifakı​'na katılan Yeniden Refah Partisi hakkında konuşan Yavuz, 6284 sayılı yasaya ilişkin detayları açıklayarak "Tam olarak metni yayınlamadık. İttifak metnimizde 6284 sayılı yasadan hiç bahsedilmiyor. Gelinen noktada duraksama nedeni 6284 sayılı yasa değildi. Biz zaten Yeniden Refah Partisi ile anlaşmaları belirledik" ifadelerini kullandı. 

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR 

Kaynak: Haber Global
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...