Tgrt Haber

AK Parti’nin itirazı sonuç verdi! Vekil sayısı 2'ye katlandı...

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 May 2023 13:54 - Güncelleme : 17 May 2023 13:59
AK Parti’nin itirazı sonuç verdi! Vekil sayısı 2'ye katlandı...

Son dakika haberi: 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen kritik seçimlerin ardından devam eden itiraz sonucunda AK Parti Isparta’da milletvekili sayısını ikiye yükseltti.

Milyonlarca seçmen 14 Mayıs’ta sandık başına gitti. Sonuçların açıklanması ile birlikte 28.Dönem Milletvekilleri belli olurken hiçbir Cumhurbaşkanı adayının yüzde 50 artı 1 oya ulaşamaması nedeniyle seçimler ikinci tura kaldı. Seçimlere yönelik gerçekleştirilen itiraz sürecinde AK Parti’nin 1 milletvekili​ sayısı arttı.

VEKİL SAYISI 2’YE YÜKSELDİ

Anadolu Ajansı’nın aktardığı bilgiye göre AK PartiIsparta​ İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Serkan Keskin tutanaklarda maddi hatalar tespit ettiklerini söyledi. Hatalar nedeniyle ilçe seçim​ kuruluna itirazda bulunduklarını belirten Keskin, sürecin sükunetle takip edildiğini dile getirdi.

Keskin, ilçe seçim kurulunca başvurularının incelendiğini kaydederek, "Düzeltmelerden sonra Yüksek Seçim Kurulunun son verilerine göre AK Parti'nin Isparta'daki oyu 96 bin 634, İYİ Parti'nin ise 48 bin 270 olarak bulunmaktadır. Bu veriler ışığında Isparta'dan AK Parti'nin iki milletvekili çıkardığı anlaşılmaktadır." ifadesini kullandı. Keskin, 28. dönemde TBMM'de Isparta'yı AK Parti adına Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun'un temsil edeceğini kaydetti.

Osman Zabun da Türkiye​'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, "Şu andaki verilerden yola çıkarak sizlerle paylaştığımız tablo budur. İnşallah bu süreçler tamamlandıktan sonra hukuki bir süreç olmadığı takdirde tablo Isparta AK Parti'nin iki milletvekiliyle temsil edeceğini göstermektedir." dedi.

AK Parti’nin itirazı sonuç verdi! Vekil sayısı 2'ye katlandı...

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...