Tgrt Haber

AK Parti'nin İzmir adaylarında dikkat çeken isim: Mehmet Ali Çelebi garanti sırada

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
09 Nisan 2023 18:40 - Güncelleme : 09 Nisan 2023 19:20

Türkiye 14 Mayıs'a gün sayarken partilerin merakla beklenen milletvekilliği listeleri de netleşti. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim ederken AK Parti İzmir Milletvekili listesindeki bir isim dikkatlerden kaçmadı. FETÖ'nün Ergenekon kumpası mağduru Mehmet Ali Çelebi İzmir 2'nci Bölge 4'ncü sıradan aday gösterildi.  

Türkiye​'de siyasi partilerin 14 MayısCumhurbaşkanı Seçimi​ ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi​ ile ilgili hazırlıkları devam ediyor. Kritik günde partiler, merak edilen milletvekili listelerini paylaşmasının akabinde Yüksek Seçim Kurulu​'na giderek listelerini teslim edildi.  

Siyasi partilerin milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na sunmaları için tanınan süre, bugün saat 17.00'da sona ererken AK Parti'nin İzmir 2'nci Bölge 4'ncü sırasından Mehmet Ali Çelebi aday gösterildi.  

MEMLEKET PARTİSİ'NDEN AK PARTİ'YE KATILMIŞTI  

Daha önce CHP'den istifa ederek Memleket Partisi'ne geçen ve oradan da istifa ederek AK Parti'ye katılan Çelebi'nin seçilme şansı ise yüksek. AK Parti, 2018 seçimlerinde İzmir 2'nci Bölge'den 4 Milletvekili çıkarmıştı. 

"ROTAMIZ TÜRKİYE YÜZYILI"

Çelebi, listenin açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

"Başta İzmirimiz, AK Parti milletvekili adaylarımız hayırlı uğurlu olsun. İttifakımız Cumhur, Liderimiz @RTErdogan, Rotamız Türkiye Yüzyılı. Mesele Memleket!"

https://twitter.com/celebimehmeta/status/1645080208951713797

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...