Tgrt Haber

Ali Babacan’dan İnce ve Oğan’a gönderme: İddiaları yok!

23 Nisan 2023 13:08 - Güncelleme : 23 Nisan 2023 13:16
Ali Babacan’dan İnce ve Oğan’a gönderme: İddiaları yok!

Son dakika haberi: DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yaklaşan seçimler öncesinde ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye tepki gösterdi. Babacan söz konusu iki aday için ‘iddiaları yok’ dedi.

Türkiye​ 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 21 gün sonra milyonlarca seçmen Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem milletvekili tercihini gerçekleştirecek. Kritik seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olarak Recep Tayyip Erdoğan​, Kemal Kılıçdaroğlu​, Muharrem İnce ve Sinan Oğan kıyasıya rekabet içinde. Millet İttifakı ortaklarından olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan dikkat çeken bir çıkış geldi.

BABACAN: KESENİN AĞZINI AÇTI…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son günlerdeki seçim​ vaatlerine ilişkin de konuşan Babacan​ “Dikkat edin, hiçbir seçimde Sayın Erdoğan bu seçimde yaptığı kadar popülizm yapmamıştı. Kesenin ağzını öyle bir açtı ki ne gerekirse veriyor. Paranın olup olmamasının hesabı yok. Ülkenin kaynaklarının yetip yetmeyeceğinin hesabında değil” ifadelerini kullandı.

Babacan seçimlerde gerçekte iki adayın yarıştığını ise şu cümlelerle açıkladı:

Referandum benzetmesi çok önemli. Herkesin kolaylıkla anlayacağı bir örnek. Cumhurbaşkanlığı seçiminde dört aday var ama gerçekte iki aday yarışıyor. Diğer iki adayın bir iddiası yok. Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Erdoğan dışındaki adaylara destek veren vatandaşlarımızın ‘Oyum bu iki adaydan hangisine destek anlamına geliyor’ diye iyi düşünmesi lazım. Daha 20 gün var. İnanıyorum ki anlayanlar anlamayanlara anlatacak. Toplumsal bilinç seviyesi yükselecek, sağduyu ve aklıselim galip gelecek ve inşallah bu işi birinci turda halledeceğiz. Bunu yapacağız.

SON ANKETLERDE HANGİ ADAY ÖNDE?

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...