Tgrt Haber

Ali Babacan’dan ‘Katkısı yok’ eleştirilerine net cevap: Bizlerin desteğiyle CHP milletvekili çıkardı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Habertürk
22 May 2023 07:10 - Güncelleme : 22 May 2023 08:02

Son dakika haberi: DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP listelerinden 15 milletvekili çıkarmasıyla ilgili kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. “Katkısı yok” sözlerine tepki gösteren Babacan, “15 vekil anamızın sütü kadar helal ve hak ettiği sonuç” dedi.

Türkiye 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı​ seçimi için bir kez daha sandık başına gidecek. Kritik seçim​ en çok oyu alan iki isim yani Cumhurbaşkanı Erdoğan​ ile Kemal Kılıçdaroğlu​ arasında. Son sözü milletin söyleyeceği seçimler öncesinde Millet İttifakı ortaklarından olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan​ gündemi değerlendirdi. İşlerinin kolay olmadığını söyleyen Babacan farkın sadece 2,5 milyon kişi olduğunu ifade ederek “İlk turda 1 milyon geçersiz oy var, 8 milyon kişi seçime gitmemiş. Sinan Oğan'ın destekçilerin ikinci turda önemli bir faktör olacak. Olanca gücümüzle çalışıyoruz. 81 il teşkilatımız yoğun olarak sahada” şeklinde konuştu.

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.88
23,873,505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.17
2,796,582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.43
216,784
Son güncelleme: 2023-05-28 16:13:50
Veriler: İhlas Haber Ajansı

BABACAN’DAN ELEŞTİRİLERE CEVAP…

2018 seçimlerine göre CHP’nin oylarında bir artış görüldüğünü söyleyen Babacan “Seçim ortamına girdiğinizde işler değişiyor. Örnek TİP, HDP'nin listesinden girmedi. CHP'nin oylarından belki bir miktar TİP'e kayışlar oldu, bilmiyorum” dedi. Kendilerine yönelik ‘Katkısı yok” eleştirilerine cevap veren Babacan “DEVA adaylarının olduğu illerde tam + 15 milletvekili oluşmuş.Biz Kahramanmaraş'ta adayımız 2. sıradan seçime girdi. CHP'nin oyu yüzde 6.8 arttı. Gaziantep'te CHP'de yüzde 5 artmış. CHP 3 milletvekili çıkarttı. 3. sıradaki bizim adayımız. Bizim adaylarımızın olduğu yerlerin tamamında CHP'nin ciddi oy artışı var. Kesinlikle hepsini hak ettik ve hepsi helal. İçimiz rahat. Biz olmasaydık bu kadar oy alınmazdı” ifadelerini kullandı.

Babacan sözlerini şu ifadelerle sürdürdü;

Bütün teşkilat olarak destek vermiş olduk. Bizlerin desteği ve kendi gayretleriyle CHP milletvekili çıkarmış oldu. 15 milletvekili anamızın sütü kadar helal ve hak ettiği sonuç. Çok ciddi gayret ortaya koyduk. Hazine'den 1 kuruş almamıza rağmen bant reklamına dünyanın parasını harcadık.

Millet İttifakı’nda 6 siyasi partinin olduğunu söyleyen Babacan, “Hiçbir konuda hiçbir pazarlık yok. DEVA olarak her parti ile diyalog içinde olmak isteriz. Ama iş birliği yaptığımız partiler burada” derken Sinan Oğan’ın kendilerini destek vermesini arzu ettiklerini söyledi. 

Kaynak: Habertürk

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...