Tgrt Haber

Son dakika! AK Partili Ali İhsan Yavuz: Açık ara öndeyiz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
14 May 2023 21:51 - Güncelleme : 14 May 2023 22:37
Son dakika! AK Partili Ali İhsan Yavuz: Açık ara öndeyiz

Son dakika haberi: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, açıklamalarda bulundu. Yavuz, muhalefeti hedef alarak, "Bizim bir acelemiz yok. Panik havasıyla kurumları suçluyorlar" dedi.

AK Parti​ Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz​, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu​ ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş​'ın seçim sonuçlarına yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. Muhalefette panik havası oluştuğu söyleyen Yavuz, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın seçimlerde açık farkla önde olduğunu dile getirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Yavuz'un açıklamalarından satır başları:

"Şu anda panik havasında gelişi güzel şekilde açıklama yapmanın bir anlamı yok. Madem sandıkta olup biteni herkesten önce bileceksiniz, sizin öngörünüz olması gerekir. Bizim de sandıktan aldığımız bilgiler var öngörümüz var. Bizi bağlayacak olan herkesi bağlayacak olan ıslak imzalı sandık sonuçları ve ilçe seçim tutanaklarına yansıyıp birleştirme tutanaklarına dönüştürülmesi gerekir.

'İTİRAZLAR UZUN ZAMAN ALMAZ'

'AK Parti itiraz ediyor ve önde olduğumuz sandıklar yansımıyor' deniyor. İtirazlar uzun zaman almaz. Bunun için de acelemiz yok, salı günü saat 15'e kadar her parti itirazda bulunabilir. Bütün Türkiye'yi tarıyoruz. İtirazlarımızı etmek üzere hazırlık yapıyoruz. 

'İKİ SEÇİMDE DE AÇIK ARA ÖNDEYİZ'

TBMM ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde açık ara önde olduğumuzu söylemem mümkün.  Sonuçların Türkiye'nin ve partimiz açısında hayırlı olmasını diliyorum. Çok net ifade edeceğim durum şudur. Bizim simülasyonlarımıza göre Meclis tablosunda çok net bir Cumhur İttifakı liderliği görüyoruz. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de açık ara önde olduğumuz net bir durumdur"

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.88
23,873,505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.17
2,796,582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.43
216,784
Son güncelleme: 2023-05-28 16:13:50
Veriler: İhlas Haber Ajansı

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...