Tgrt Haber

Bakan Soylu'dan '6'lı masa AB'den icazet aldı' iddiası: Seçim politikalarını onaylattı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Habertürk
03 May 2023 22:31 - Güncelleme : 03 May 2023 22:40
Bakan Soylu'dan '6'lı masa AB'den icazet aldı' iddiası: Seçim politikalarını onaylattı

Seçime sayılı günler kala siyasette hararetli anlar yaşanmaya devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6'lı masanın bir araya gelmeden önce Avrupa Birliği Büyükelçisi'ni seçim politikalarıyla ilgili bilgilendirildiğini söyledi. "Bununla ilgili elimizde ses kasedi var" diyen Soylu, seçimlere dışarıdan müdahale edildiğini iddia etti.  

14 Mayıs​ seçimlerine sayılı günler kala siyaset sahnesinde sular durulmuyor. Habertürk canlı yayınında seçim​ günemine ilişkin soruları cevaplayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu​, 6'lı masa​ ile ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. 

"SEÇİMLERE DIŞARIDAN MÜDAHALE EDİLİYOR"

Muhalefetin yabancı ülkelerle iş birliği içinde olduğunu ve seçimlere dışarıdan müdahale edildiğini söyleyen Soylu, 6'lı masanın Avrupa Birliği Büyükelçisi'ni seçim politikalarıyla ilgili bilgilendirdiğini öne sürdü.

"SES KASEDİ VAR"

Soylu bahsedilen görüşme ile iligli, "Ses kaseti var. İlgilinin şu anda birçok beyanat veren bir ilgilinin gidip resmi bir yetkili, genel başkanın yetkilisi olarak gidip ilgili ülkenin büyük elçisi ile görüşmesi. Bundan 4 ay önce, Türkiye'ye gelen bir içişleri bakanına özel görüşmede, bunun nasıl olduğunu, kendi ülkesinin büyükelçisinin hangi haltları karıştırdığını söyledim" ifadelerini kullandı. 

"DARBEYLE YAPAMADIĞINI SEÇİMLE YAPMAYA ÇALIŞIYOR"

"Amerika'nın bu ülkede oluşturduğu sütunlar var. Siz onu siyaseten etkisiz hale getiriyorsunuz ama adam yok olmuyor. Siz zaafiyete düştüğünüzde düğmeye basıyor. Şimdi o 21 yılın intikamını bu seçimde almak istiyorlar. 15 Temmuz'da darbeyle yapamadığını seçimle. O darbeyi kurgulayan Amerika'nın kendisi. Oy verecek insanın ne hatası var. Bizim dışımızda oluşmuş, Türkiye'nin iktidarını ele geçirmeye çalışan kurgu var. FETÖ'nün patronu kim? ABD ise FETÖ bugün kime oy veriyor? PKK'nın patronu kim? PKK'nın patronu da Amerika."

"MACARİSTAN'DA DA YAPMIŞ"

"Darbe yapamamış, bunu seçimle değiştirmeye çalışıyor. Bunu burada mı yapmış? Bunu Macaristan'da da yapmış. Urban, Soros'u Macaristan'dan kovdu. Urban'ın karşısına 3 aday çıkardılar. Çıkan adayla Urban karşı karşıya geldi. Macaristan İçişleri Bakanı yakın dostum. Benden 15 yaş büyük, iyi bir insan. Bana bizatihi Amerikan hazinesinden sivil toplum örgütlerine para gönderildi, dedi. Bana dikkat edin dedi. Amerika'nın Türkiye'deki seçim için fikir yürütmesi nasıl tarif edilir." 

"ABD 'OYUN KURDUM' DİYOR"

"Amerika 'ben oyun kurdum' diyor, kendisi deklare ediyor zaten. Bu oyuna Türkiye gelmesin diye bunları söylüyoruz. Türkiye Sivas'ta verdiği kararı devam ettirsin diyoruz. CHP 28 Şubat darbesini alkışladı. 1960 darbesinde Saraçhane'de davul çaldırdı CHP'liler. 80 darbesinde herkes sustu. 82 Anayasası'nda benim ailem 'hayır' oyu verdi. Kenan Evren 'biz darbe olgunlaşsın diye bekledik' dediler. İnsanların ölmesini ve Türkiye'nin karışmasını bekledik."

SON ANKETLERDE HANGİ ADAY ÖNDE?

 

Kaynak: Habertürk
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...