Tgrt Haber

Bakan Varank'tan Kılıçdaroğlu'na Togg tepkisi: "'Yapamazsınız' dediğinizi hatırlıyoruz"

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
25 May 2023 20:00 - Güncelleme : 25 May 2023 22:26
Bakan Varank'tan Kılıçdaroğlu'na Togg tepkisi: "'Yapamazsınız' dediğinizi hatırlıyoruz"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kılıçdaroğlu'nun "Togg projesine karşı çıkmadık" dediği sözlerini eleştirdi. Varank, "Ya bizim gözümüz kör değil, kulağımız sağır değil. 'Yerli otomobil yapamazsınız' dediğinizi hatırlamıyor muyuz?" diyerek tepki gösterdi. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank​, Bursa​'da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu​'nun Babala TV'de yerli ve milli otomobil Togg​ için sarf ettiği sözlere tepki gösterdi. 

Kılıçdaroğlu'nun "Yerli otomobil yapamazsınız" dediğini öne süren Varank, "Sayın Kılıçdaroğlu, bir televizyon programına katılmış. Utanmadan gene ne diyor? 'Biz hiçbir zaman Türkiye'nin Otomobili Projesi'ne karşı çıkmadık ki' diyor. Ya bizim gözümüz kör değil, kulağımız sağır değil. Senin ve milletvekillerinin Togg ile ilgili neler söylediğini biz hatırlamıyor muyuz? 'Yerli otomobil yapamazsınız' dediğinizi hatırlamıyor muyuz? Ekranların karşısına çıkıp 'Hani bakanlar, başbakanlar, şirketler bir araya gelmiştiniz, otomobil yapıyordunuz. Ne oldu?' diye kürsülerden bağırdığını biz hatırlamıyor muyuz? Bunlar sanki hiç yaşanmamış gibi çıkıp kameraların karşısına diyebiliyor ki 'Biz zaten Türkiye'nin Otomobili Projesi'ne hiç itiraz etmedik. Biz bu projeyle ilgili kötü bir şey söylemedik.' İşte vatandaşı aldatarak siyasette netice alabileceklerine inanıyorlar ama öncelikle kim doğruyu söyler, kim samimi, kim değil, bunu en iyi takdir eden seçmenlerdir" dedi. 

"KILIÇDAROĞLU, CHP'YE YAKIŞMIYOR"

Türkiye'nin bu anlayıştan kurtulması gerektiğini belirten Varank, "Cumhuriyet Halk Partisine samimiyetle oy veren vatandaşlarımızın her seçimde üzülmesi bizi de rahatsız ediyor. Onların hayal kırıklığına uğramasına emin olun biz de çok üzülüyoruz. Onun için o kardeşlerimize diyoruz ki siz değişim istiyorsanız, başarılı olmak istiyorsanız önce değişimi genel başkanınızdan başlatmanız lazım. Şu başınızdaki adamdan bir kurtulun, 11 seçim kaybetmiş bir genel başkan size emin olun yakışmıyor. Önce onu değiştirin. Ondan sonra diğer değişimlerin peşine düşün" diye konuştu. 

"28 MAYIS'TA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ"

Varank, 28 Mayıs'ta milletin tercihinin "doğru adam"dan yana olacağını vurgulayarak, "Mutlaka sandığa gitmemiz lazım. Oyumuza sahip çıkmamız lazım. 'Bir oydan ne olur?' demememiz lazım. Eğer bir oyla netice değişiyorsa o bir oy önemlidir, değerlidir, azizdir. Onun için o bir oyu da mutlaka sandığa götürmemiz lazım. Burada muhtarlarımıza da gerçekten önemli bir iş düşüyor. İnşallah onların da desteğiyle 28 Mayıs'tan sonra hep beraber yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...