Tgrt Haber

Binali Yıldırım'dan Sinan Oğan'a tepki: Çok havaya girmemesi gerekir

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: CNN Türk
18 May 2023 23:26 - Güncelleme : 18 May 2023 23:34
Binali Yıldırım'dan Sinan Oğan'a tepki: Çok havaya girmemesi gerekir

14 Mayıs seçimleri geride kalırken gözler ikinci turdaki yarışa çevrildi. Partililer ikinci tur çalışmalarını yürütürken AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'dan ikinci turun kritik ismi Sinan Oğan hakkında dikkat çeken bir çıkış geldi. Sinan Oğan ile telefon görüşmesi yaptığını söyleyen Yıldırım, "Sinan Bey'in de çok havaya girmemesi gerekir" dedi. 

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım​ CNN Türk canlı yayınında 14 Mayıs​ seçimleri ve ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. 

İkinci turun kritik ismi Ata ittifakı​ Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini aktaran Yıldırım, "Şu anda Sinan Oğan'ın müşterisi çok. Sinan Beyle görüşme yapılıp yapılmayacağının kararını ben veremem. Sinan Bey'in de çok havaya girmemesi gerekir. Aldığınız oyu pazarlamaya kalkarsanız, ticarete dönüştürseniz o seçmen size çok hoş geldin demez" ifadelerini kullandı. 

28 Mayıs'a giden süreci değerlendiren Yıldırım, Oğan ile görüş aralarında ufak görüş ayrılıkları olduğunu söyledi.  

"HAVAYA GİRMESİN"  

Sinan Oğan'ın aldığı yüzde 5.26'lık oya değinen Yıldırım, "Şu anda Sinan Oğan'ın müşterisi çok. Sinan Beyle görüşme yapılıp yapılmayacağının kararını ben veremem. Sinan Bey'in de çok havaya girmemesi gerekir.Aldığınız oyu pazarlamaya kalkarsanız; ticarete dönüştürseniz o seçmen size çok hoş geldin demez. Ne yapıyorsun kardeşim benim oyumu pazarlık yapma hakkını sana kim verdi der" dedi.  

"DEREYİ GÖRMEDEN PAÇAYI SIVIYOR"  

Cumhur İttifakı'nın kişisel menfaat üzerine kurulmadığını söyleyen Yıldırım, "Biz menfaat ittifakı değiliz. Karşıdaki menfaat ittifakı. Bunu rahatlıkla söylüyorum. Dereyi görmeden paçayı sıvıyorlar, herkese yardımcılık veriyorlar" ifadelerini kullandı.  

 

 

 

Kaynak: CNN Türk
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...