Tgrt Haber

Sisi'den Erdoğan'a tebrik telefonu: Büyükelçi atanmasında mutabık kalındı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
30 May 2023 00:25 - Güncelleme : 30 May 2023 00:42
Sisi'den Erdoğan'a tebrik telefonu: Büyükelçi atanmasında mutabık kalındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçim zaferinin ardından dünya liderlerinden telefonlar gelmeye devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden'ın ardından Mısır Cumhurbaşkanı Sisi de Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik etti. İki lider karşılıklı büyükelçi atanması hususunda mutabık kaldı.

Türkiye​'de milyonlarca seçmen Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda sandık başına gitti. Sandıkların açılmasıyla birlikte Cuhmurbaşkanı Erdoğan seçimlerden bir kez daha zaferle çıktı. Erdoğan'ın zaferle ayrılmasının ardından dünya liderlerinden tebrik telefonları yağmaya başladı. Dün Erdoğan'ı ilk kutlayan isimlerden biri Katar Emiri Tamim Bin Hamad Al Sani olmuştu. Bugün de Erdoğan'a tebrik telefonları gelmeye devam ediyor. Bu liderlerden biri de Mısır​ Cumhurbaşkanı es-Sisi oldu.

"TÜRK HALKI İÇİN HAYIRLI OLSUN"

Cumhurbaşkanlığı​ İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Mısır Cumhurbaşkanı es-Sisi, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak, seçim​ sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

LİDERLER BÜYÜKELÇİ ATAMASI HUSUSUNDA MUTABIK KALDI

Ekonomi başta olmak üzere Türkiye-Mısır ilişkilerini derinleştirecek adımlar ve bölgesel meselelerin de ele alındığı görüşmede, iki lider karşılıklı olarak büyükelçi atanması hususunda mutabık kaldı.

BİDEN'DAN DA TEBRİK TELEFONU

Vladimir Putin'in ardından ABD Başkanı Joe Biden da Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik etti. İki lider, bölgesel ve küresel meydan okumalar karşısında Türkiye-ABD ilişkilerinin daha da ehemmiyet taşıdığını belirterek, yeni dönemde iki ülke arasındaki tüm konularda işbirliğini ilerletme hususunda mutabık kaldı.

Sisi'den Erdoğan'a tebrik telefonu: Büyükelçi atanmasında mutabık kalındı

TEBRİK TELEFONU YAĞDI

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, AB Konseyi Başkanı Charles Michel, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron,  Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ı tebrik etti.

Açılan Sandık% 100Seçim Sandığı
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
2. Tur
% 52.18
27,580,965
1. Tur
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
2. Tur
% 47.82
25,300,624
1. Tur
% 44.88
23,873,505
Son güncelleme: 2023-12-15 10:46:01
Veriler: İhlas Haber Ajansı

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...