Tgrt Haber

Cem Uzan'dan Demirtaş ve Kavala'ya tahliye vaadi 

21 Nisan 2023 23:35 - Güncelleme : 21 Nisan 2023 23:51
Cem Uzan'dan Demirtaş ve Kavala'ya tahliye vaadi 

14 Mayıs seçimlerine 23 gün kala siyaset sahnesinde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Daha önce cumhurbaşkanlığına adaylığını koyacağını söyleyen Cem Uzan, adaylığa başvuru bile yapmazken 2023 seçimlerini partisinin kazanacağını iddia etti. Uzan seçim vaadini, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'yı serbest bırakmak olduğunu ifade etti. 

Türk siyasetine bir dönem damgasını vuran Cem Uzan katıldığı bir Youtube yayınında 14 Mayıs seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Uzan buradaki konuşmasında HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş​ ve 'Gezi Olayları'nın finansörü' olduğu iddia Osman Kavala​'yı serbest bırakma vaadinde bulundu.

"3 SUÇ HARİCİNDE HERKES AFLA SERBEST KALACAK"

Gazeteci Tuba Emlek'in Youtube kanalına mülakat veren firari Cem Uzan, 3 suç haricinde herkes afla serbest bırakılacak" diyerek Edirne'de tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gezi Parkı olaylarını organize ve finanse etme iddiasıyla yargılanan Osman Kavala’yı serbest bırakma vaadinde bulundu. 

14 Mayıs 2023 seçimlerinde Genç Parti’nin iktidar olacağını iddia eden Uzan, genel af​ ilan edeceğini vaat ederek, "“Ben yaşadıklarımı biliyorum. Ergenekon’u, Balyoz’u biliyoruz. Selahattin Demirtaş, Osman Kavala örneği var. Türkiye’de parti rozetiyle mahkemeye giren hakimler var. Cinayet, cinsel suçlar ve kadına şiddet… Bu üçü haricinde herkes genel afla serbest bırakılacak. Herkes hayatını yeniden kurma hakkına sahip olacak" dedi.  

SON ANKETLERDE HANGİ ADAY ÖNDE?

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...