Tgrt Haber

CHP aday listesine giremeyen vitrin isimler şaşırttı: İşte yeniden aday gösterilmeyenler

09 Nisan 2023 15:45 - Güncelleme : 09 Nisan 2023 16:41
CHP aday listesine giremeyen vitrin isimler şaşırttı: İşte yeniden aday gösterilmeyenler

CHP’nin milletvekili seçimi için hazırladığı aday listesi kesinleşti. Ünal Çeviköz, Gürsel Tekin, Akif Hamzaçebi gibi partinin birçok tanınmış yüzü listede yer almadı.

Cumhuriyet Halk Partisi​ 14 Mayıs parlamento seçimi için hazırladığı milletvekili aday listesi kesinleşti. 27. Yasama döneminde İstanbul​ milletvekili olan bazı isimler 28. Dönem için hazırlanan aday listesinde yer almadı.

Daha önce Gürsel Tekin​ bu dönem milletvekili adaylığı başvurusunda bulunmayacağını açıklamıştı. İstanbul Milletvekili olan Mahmut Tanal da Şanlıurfa’dan aday gösterildi. Levent Gök, Ünal Çeviköz, Mehmet Bekeroğlu, İbrahim Kaboğlu, Ali Haydar Hakverdi, Aykut Erdoğdu ve Muharrem Erkek gibi partinin vitrin isimleriniin listelerde yer almadığı görüldü.

İstanbul milletvekili aday listesinde yer almayan isimler şöyle: Ünal Çeviköz, Ali Şeker, Aykut Erdoğdu, Emine Gülizar Emecan, Gürsel Tekin, Mehmet Bekaroğlu,  Akif Hamzaçebi, Sezgin Tanrıkulu, Cihangir İslam, Sibel Özdemir, Turan Aydoğan.

Ankara’da listelerde yer almayan mevcut milletvekilleri ise şöyle sıralandı: Haluk Koç, Levent Gök, Bülent Kuşoğlu, Ali Haydar Hakverdi, Nihat Yeşil, Servet Ünsal, Yıldırım Kaya.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...