Tgrt Haber

'İnce' hesap tutmadı! CHP ile Memleket Partisi arasındaki masa devrildi 

30 Mart 2023 18:37 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 00:00

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile seçim hesapları için dün akşam bir araya geldi. İttifak ve adaylıktan çekilme konusunda görüş birliğine varamayan iki lider için bugün farklı bir iddia ortaya atıldı. İnce'ye Milli Eğitim Bakanlığı ve 2 vekil teklif edildiği ve bunun kabul edilmediği iddia edildi. 

Memleket Partisi​ lideri Muharrem İnce​ ile dün akşam bir araya gelen Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı​ adayı Kemal Kılıçdaroğlu​, "Biz Halil İbrahim sofrasını da büyütmek istiyoruz" derken İnce ise adaylıktan çekilmediğini söylemişti. 

VEKİL ARTI BAKANLIK...

TV100'den Erdoğan Aktaş'ın haberine göre, Muharrem İnce CHP​ ile anlaştığını ve bu anlaşmanın 3 vekil ve Milli Eğitim Bakanlığı verilmesi karşılığında olacağını söyledi. İddialara göre Memleket Partisi, iki bakanlık ve beş milletvekilliği istemiş, ancak CHP bir bakanlık ve üç milletvekilliği önermişti.

İddiaya göre, iki lider arasındanki masadan anlaşılmış şekilde kalkılacağı düşünülürken İnce'yi ise ikna etme çabaları boşa çıktı. Son olarak Memleket Partisi’nden PM Üyesi Mevlüt Dudu, MYK Üyesi Asuman Ali Güven, Parti Sözcüsü İpek Özkal Sayan, CHP’den Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Genel Başkan yardımcılarından Oğuz Kağan Salıcı ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile bir araya geldi.

MASA DAĞILDI 

Yapılan görüşmelerde iki ismin de soğuk tavırlar sergilediği ve iki partinin temsilcileri karşı tarafı ikna edebilecek ne bir adım attı ne de bir öneride bulunmadığı öğrenildi.  

İki parti arasındaki uzlaşma masası tam olarak kurulmadan dağılmış oldu. Gece yarısında kadar İnce adaylıktan çekildiğini açıklamazsa seçmen pusulasında ismi ve resmi yer alacak.  

ENGİL ALTAY'DAN YENİ AÇIKLAMA: KİMSEYE 'ÇEKİL' DİYEMEYİZ 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin “Biz kimseye ‘Sen çekil kardeşim’ diyecek değiliz. Demeyi de doğru bulmayız. Takdir herkesin kendisinin" ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: TV 100

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...