Tgrt Haber

CHP ve İYİ Parti’de hayal kırıklığı! Bakanlık beklerken vekillikten de oldular

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
17 May 2023 07:45 - Güncelleme : 17 May 2023 07:54
CHP ve İYİ Parti’de hayal kırıklığı! Bakanlık beklerken vekillikten de oldular

Son dakika haberi: CHP ve İYİ Parti’nin ‘Kemal Kılıçdaroğlu seçilirse’ bakan yapmak için milletvekili adayı göstermediği ağır isimler Meclis dışı kaldı. Söz konusu isimler şimdi bütün umudunu ikinci tura bağladı.

Türkiye​ 14 Mayıs’ta seçime gitti. Milyonlarca verilen oylamanın sonucunda milletvekili tercihleri belli olurken hiçbir Cumhurbaşkanı​ adayının yüzde 50 artı 1 oy alamaması nedeniyle seçim​ ikinci tura kaldı. 28 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler ile birlikte Cumhurbaşkanı belirlenecek. Ancak muhalefet Meclis’te çoğunluğu elde edememesi ve bekledikleri oy oranına ulaşamaması sebebiyle büyük hayal kırıklığı yaşıyor.

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.88
23,873,505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.17
2,796,582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.43
216,784
Son güncelleme: 2023-05-28 16:13:50
Veriler: İhlas Haber Ajansı

BAKANLIK HAYALİ VEKİLLİKTEN ETTİ…

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu’nun seçimleri kazanması halinde bakan olma ya da bürokraside önemli göreve gelme hayali kuran CHP ve İYİ Parti’nin ağır topları milletvekili adayı olmadı. Ancak seçim sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaklaşık 5 puanlık bir farkla önde bitirmesinin ardından şoka uğrayan bu isimler umudunu ikinci tura bağladı.

CHP VE İYİ PARTİ'NİN ÖNEMLİ İSİMLERİ TBMM DIŞI KALDI

CHP'de Adalet Bakanlığı için adı geçen Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İçişleri Bakanlığı için düşünülen Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve Enerji Bakanlığı için adı geçen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın aday olmamıştı.

Yine CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel de aynı beklentiyle milletvekili listelerine girmemişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bakanlık için düşündüğü isimleri listelere almamıştı. Bu isimler arasında İYİ Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan ile Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz vardı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sedat Yiğit 17 Mayıs 2023 08:44

Adam gibi adam Sinan Reis nereye derse oraya vercem oyumu

Sonraki Haber Yükleniyor...