Tgrt Haber

CHP Hatay'da dikkat çeken milletvekili listesi... Deprem konuşması ile dikkat çeken Suzan Şahin liste dışında kaldı

Editör: Melis Önderoğlu / Kaynak: TGRT Haber
09 Nisan 2023 12:20 - Güncelleme : 09 Nisan 2023 13:58
CHP Hatay'da dikkat çeken milletvekili listesi... Deprem konuşması ile dikkat çeken Suzan Şahin liste dışında kaldı

Cumhuriyet Halk Partisi cephesinde milletvekili adayları belli olmaya başladı. DEVA Partisi kontenjanından Ankara 1. Bölge Milletvekili adayı olarak gösterilen eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in adaylığı polemiklere sebep olurken, Kahramanmaraş depremlerinde yaptığı çıkışla ön plana gelen Suzan Şahin'in Hatay listesinde yer almaması tepki aldı. 

Türkiye​'nin 14 Mayıs seçimlerine doğru giderken partilerin milletvekilliği adayları listeleri de netleşmeye başladı. Cumhuriyet Halk Partisi listesinde Saadet Partili, DEVA Partili, Demokrat Partili ve Gelecek Partili adaylar da bulunuyor. 

CHP​'nin Ankara listesinde en dikkat çeken isim DEVA Partisi kontenjanından Ankara 1. Bölge Milletvekili​ adayı olarak gösterilen eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin oldu. Gelecek Partisi Kurucularından Sadullah Ergin hakkında tartışmalar, parti içerisinde de sürmüştü.

SUZAN ŞAHİN'E DE YER VERİLMEDİ

Tepkilere sebep olan bir diğer isim ise Hatay Milletvekili Suzan Şahin oldu. CHP'nin parti meclisinde görüşülen Hatay adayları arasında deprem sürecinde yaptığı çıkışlar ile olumlu anlamda dikkat çeken Suzan Şahin'e yer verilmemesine, özellikle kadın Parti Meclisi üyelerinin tepki gösterdiği öğrenildi.

Depremde yaptığı çalışmalar ile adını öne çıkaran ve deprem sürecinde hükümeti eleştirel mesajlar veren TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi ve Avukat Suzan Şahin'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan da "zavallılar..." diyerek tepki göstermişti.

Şahin'in listeye alınmaması konusu tartışılırken, listede değişiklik olup olmayacağı ise son olarak parti yönetimi tarafından karar verilecek.

CHP'NİN HATAY MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ:

1. Mehmet Güzelmansur
2. Nermin Yıldırım Kara
3. Servet Mullaoğlu
4. Necmettin Çalışkan (Saadet)
5. Hikmet Hatunoğlu
6. Rahmi Vardı
7. Gökhan Özer
8. Bekir Atahan
9. Cemiyet Kışlaoğlu
10. Tamer Apiş
11. Filiz Haksöz

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Adem 9 Nisan 2023 15:15

Yalancidan daha yalancı vardir.

Sonraki Haber Yükleniyor...