Tgrt Haber

CHP'de kontenjan krizi: Resmen soydular bizi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Gazeteduvar
16 Nisan 2023 13:30 - Güncelleme : 16 Nisan 2023 13:45
CHP'de kontenjan krizi: Resmen soydular bizi

CHP'nin masada bulunan İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi için en az 30 milletvekili kontenjanı ayırması parti içinde bir krize neden olduğu iddia edildi. Bazı parti içindeki isimlerin, ayrılan kontenjanın çok fazla olduğunu söyleyip "Soydular bizi. Bu iş birliği 2 getirecekse 4 götürecek" yorumunda bulunduğu belirtildi.

Türk halkı, 28 gün sonra sandık başına gidip oyunu kullanacak. Seçimler​ için geri sayım devam ederken geçtğimiz hafta partiler YSK'ya sundu. Partilerin hem listede yer verdikler hem de aday göstermediği isimler oldukça konuşuldu. CHP​'nin, İYİ Parti​'nin de içinde yer aldığı DEVA Partisi​, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi'ne seçilecek sıralardan en az 30 milletvekili için kontenjan ayırmıştı. 

"BU İŞ BİRLİĞİ 2 GETİRECEKSE 4 GÖTÜRECEK"

Bu kontenjanın parti içinde tartışmalara neden olduğu iddia edildi. Gazeteduvar'ın haberine göre, birçok CHP'li yöneticinin TBMM'de çoğunluğu sağlamak için bu kontenjanların verilemsi gerektiğini söylese de bazı isimler diğer partilere kazandırılacak milletvekili sayısının çok fazla olduğunu belirterek bu duruma karşı çıktıkları iddia edildi.

Parti içinde "Soydular bizi. Bu iş birliği 2 getirecekse 4 götürecek" yorumu yapanlar, bazı kentlerde Yeşil Sol ve TİP'e oy kayışı olabileceğini kaydediyor.

ÖLÇÜMLER ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ÇIKACAK

CHP'de diğer partilerle yapılan iş birliği öncesi parti oyunun yüzde 26.5-27 bandında olduğu kaydediliyordu. İş birliği sonrası ölçümlerin ise önümüzdeki hafta çıkması bekleniyor.

Kaynak: Gazeteduvar

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...