Tgrt Haber

CHP'li Onursal Adıgüzel'den 'talimat geldi' itirafı! Topu iletişim ekibine attı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
18 May 2023 02:15 - Güncelleme : 18 May 2023 02:25

14 Mayıs gecesi sandıklardan verilerin geç ve sorunlu geldiği iddiasıyla CHP'deki görevinden alınan Onursal Adıgüzel, o gece yaşananları anlattı. Seçim sisteminin sorunsuz işlediğini söyleyen Adıgüzel, "Yukardan talimat geldi, bizde sistemi kapattık" dedi. 

14 Mayıs gecesi CHP​'de yaşanan iletişim​ ve veri sıkıntısı nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu​ tarafından görevden alındığı duyurulan, ardından 'istifa ettiğini' açıklayan eski CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel​, seçim​ gecesiyle ilgili flaş bir itirafta bulundu. 

TOPU İLETİŞİM EKİBİNE ATTI

Tele1'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Adıgüzel, seçim sisteminin dijital olarak sorunsuz işlediğini savunurken CHP'nin sisteminden veri alınamamasının nedeninin iletişim ekibinin talimatı olduğunu iddia etti. 

Seçim gecesi dijital olarak tek bir aksaklık yaşanmadığını söyleyen Adıgüzel, "CHP’nin seçim sisteminin o gece basına kapatılması partinin iletişim ve basın sorumlularının talimatıydı. Ben bilgi işlemciyim. Talimatı uyguladım. Sistem ile ilgili iddialar iletişim ekibi sebebiyle ortaya çıktı. O gecenin iletişimini kim yapıyorsa onun sorumluluğundaydı. CHP’nin müşahit ve sandık görevlileri 313 sandıkta yoktu. Türkiye’de 600 küsür sandıkta sayın genel başkanımız sıfır oy almış. Demek ki orada görevlimiz yoktu. Sıfır oy aldığın sandıkta görevlin yoktur" ifadelerini kullandı. 

"EKRANLARIN AÇILMASINI İLETİŞİMİ YÖNETENLER KARAR VERİYOR" 

"Ekranların halka açılması başka bir karar. İletişimi yöneten yapılar karar veriyor. İletişim strateji nasıl kurulursa biz ona göre yönetiriz. Veri nasıl geliyor. Manuel seçim sistemi. Islak imzalı tutanakların ilk sonuçları mobil uygulamamıza fotoğraf ve yazı gönderiyor. O bölgede internet çekiyorsa...

Oradan sonra ilçe başkanlığına gidiyor. Oradan da web tabanlı yolla bize geliyor. Orada oy sayım sürecinde hırsızlık olabilir, birleştirmede olabilir. Masa başında isim ve sayıları kaydırarak çeşitli hırsızlıklar olabiliyor. Biz mobil uygulamamızdan o gece sandıkların yüzde 60’ını aldık." 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...