Tgrt Haber

CHP’li Özgür Özel'in 2019'daki vaadi gündem oldu! Traktörden altına hızlı geçiş 

14 Nisan 2023 21:34 - Güncelleme : 14 Nisan 2023 21:49
CHP’li Özgür Özel'in 2019'daki vaadi gündem oldu! Traktörden altına hızlı geçiş 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, katıldığı bir televizyon programına, seçim taahhüdü olarak geliri olmayan vatandaşlara her ay bir tam altın ödeneceğini duyurdu. Daha önce belediye seçimlerinde de dikkat çekici bir vaatte bulunan Özel, her çiftçiye bir traktör verileceği sözünü vermişti, ancak bu vaat gerçekleştirilmemişti.

CHP​ Grup Başkanvekili Özgür Özel, ilginç seçim vaatlerinin arasına bir yenisini daha ekledi. 2019 yerel seçimlerde "" diyerek gündem olan Özel, bu vaadin partisi tarafından gerçekleştirilmemesi üzerine çarpıcı olsun diye öyle bir vaatte bulunmuştum diyerek kendini savunmuştu. Özgür Özel'in bu kez de altın​ vaadinde bulunması akıllara traktör vaadini getirdi.

Özel, 14 Mayıs seçimleri öncesi Millet İttifakı'nın yeni vaadini duyurdu. Geliri olmayan her vatandaşa "Her ay bir tam altın vereceğiz" diyerek vaatte bulunan Özel sosyal medyada da gündem oldu. Özel'e traktör vaadini hatırlatan vatandaşlar Özel'e bu söylemini sosyal medyada alay konusu oldu. 

CHP’li Özgür Özel'in 2019'daki vaadi gündem oldu! Traktörden altına hızlı geçiş 

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, 2019 yerel seçimleri öncesinde sosyal medya hesabından "İnanamayacaksınız ama CHP'den her çiftçiye bedava traktör vereceğiz. CHP'ye oy verene traktör bedava" vaadinde bulundu. Özel, seçim sonrası bu vaadin kendisine sorulmasına ise "Onu çarpıcı olsun diye yazdık" ifadelerini kullanmıştı. 

Özel, altın vaadinde bulunarak şu ifadeleri kullandı:

"Yoksulluğu ortadan kaldırmak için her aileyi gelir seviyesine getireceğiz. Bunun adı bir asgari ücret. Buna denk gelen altın nedir? Bir tam altın 8 binin üzerinde. Diyoruz ki tamamen yoksula ve hiçbir geliri olmayana her ay bir tam cumhuriyet altını vereceğiz. Geliri asgari ücretin altındaysa yarım altın vereceğiz. Geliri 5-6 bin liraysa çeyrek altın vereceğiz. Bunu da altın kartla vereceğiz." 

SON ANKETLERE GÖRE CUMHURBAŞKANI ADAYLARININ OY ORANI

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...