Tgrt Haber

Son dakika! Külliye'de seçim zirvesi: Erdoğan, Cumhur İttifakı üyelerini kabul ediyor

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
16 May 2023 13:00 - Güncelleme : 17 May 2023 05:37
Son dakika! Külliye'de seçim zirvesi: Erdoğan, Cumhur İttifakı üyelerini kabul ediyor

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde MHP lider Devlet Bahçeli ile görüştü. İki lider, 28 Mayıs için yapılacak çalışmaları ve 14 Mayıs seçimlerini değerlendirdi.

Türkiye​'de milyonlarca seçmen 14 Mayıs​'ta sandık başına giderek vatandaşık görevi olan oy kullanma işlemini gerçekleştirdi. Sandıklardan çıkan sonuçlara göre Cumhur İttifakı​ Meclis’te çoğunluğu sağlarken Cumhurbaşkanlığı için adaylar şart olan yüzde 50 artı bir oyu alamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 49.5’te kalırken Kılıçdaroğlu yüzde 44.9, Sinan Oğan ise yüzde 5.2 oy aldı. Bu sonuçlarla birlikte seçim​ İkinci tura kaldı.  

'CUMHUR' SAAT 16'DA GÖRÜŞECEK

İttifaklar 14 Mayıs'ın hemen ardından 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan ikinci tur seçimleri için çalışmalara başladı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan​ da MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüştü.

SEÇİM KRİTİĞİ YAPILACAK

İki liderin görüşmesinde, 28 Mayıs sürecine doğru giderken atılacak adımlar yapılacak çalışmalar ve 14 Mayıs seçimlerinin değerlendirmesi yapılması bekleniyor.

DSP GENEL BAŞKANI AKSAKAL İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal'ı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabul basına kapalı gerçekleşti.

FATİH ERBAKAN'I KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...