Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mersin'den seslendi: 100 milyar dolar enerji parası emrinizde olacak

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
06 May 2023 18:50 - Güncelleme : 06 May 2023 22:46
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mersin'den seslendi: 100 milyar dolar enerji parası emrinizde olacak

Son dakika haberi: 14 Mayıs seçimlerine günler kaldı. İl il gezen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'de vatandaşlara seslendi. Erdoğan, Karadeniz gazı, Gabar'daki petrol keşfi, Akkuyu Nükleer Santral gibi konulara değinerek ''100 milyar dolar enerji parası vatandaşlarımızın emrinde olacak'' dedi.

14 Mayıs seçimlerine günler kala Cumhurbaşkanı Erdoğan​ il il ziyaretlerini sürdürüyor. Erdoğan, Mersin​'de vatandaşlara hitap etti. Gabar​'daki petrol kaynağına ve Akkuyu Nükleer Santral'e değinen Erdoğan, ''Türkiye’nin cebinden yurt dışına giden 100 milyar dolarlık enerji parası artık milletimizin emrinde olacak'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Hortumdan zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Buraya Kayseri'den geliyorum. Kayseri'de katılım 135 bin. Mersin'in de resmi rakamlarını aldım 80 bin hamdolsun. Demek ki gümbür gümbür sandığa gidiyoruz. Bu seçimde ülkeyi teröristlere bırakmayacağız. Bay Bay Kemal'in PKK'lı dostları varsa bizim de milletimiz var. 

Salı günü inşallah Adana'da olacağız. Ülkenin 81 bin ilinin bizim kalbimizde ayrı bir yeri var. Mersin'e daha önce gelecektim. Hem Akkuyu'daki törene katılacak hem de burada sizlerle hasret giderecektim. Küçük bir rahatsızlığımız oldu. Canlı bağlantıyla gerçekleştirmek mecburiyetinde kaldım. Rabbime beni böyle bir ülkenin evladı kıldığı için ne kadar hamt etsem azdır.

Mersin bizim dev bir liman şehrimiz, sıradan bir yer değil. Biz Mersin'i yörüğüyle, Arabıyla, Kürdüyle hangi kökenden olursa olsun tüm insanlarıyla seviyorum. Biz yaratılanı Yaradan da dolayı seviyoruz. Bizim dinimizde üstünlük ancak Allah'a olan yakınlıktır. Biz Mersin'i hangi inanca mensup olursa olsun tüm insanlarıyla seviyoruz. Mersin kardeşlik şehri unvanını hakkediyor. Aman yarabbim ne güzellik bu. Mersin tüm bu değerleriyle tarihten bugüne bugünden geleceğe köprü kuruyor. 

Mersin'i görüp de başı dönmeyen yoktur. Birileri Mersin'in idaresini çantada keklik görüyor. Bugüne kadar Mersin'de tuğla üstüne tuğla koymamış olanlar Mersinli'yi kurşun asker sanıyor. Halbuki biz Mersin'de hep icracı arkadaşlarımızı görevlendiririz. Çünkü biz laf değil icraat peşindeyiz. 

Seçim gününe 1 hafta kaldı. Pazar günü sandığa gidip oyunuzu kullanacağınız zaman şu gerçekleri aklınızdan çıkarmayın. Bu seçim Bay Bay Kemal'i cumhurbaşkanı yapma, yanındaki partileri mutlu etme seçimi değildir. Bu seçim, ülkemizde uzun bir süredir farklı şekillerde denenip de bizim kararlığımızı aşamayan senaryoların bir kez daha devreye alınma çabasıdır. Kandil Bay Bay Kemal'i niçin destekliyor? Kandil'den bu zat için her gün yeni bir destek mesajı gelmesinin sebebi budur. Darbeci FETÖ'cülerin devletin başına çökmek için heyecanlanmalarının nedeni budur. İşte kardeşinize onların bu denli saldırmalarının da sebebi de budur.

BUNLARDA HİZMET AŞKI YOK

LGBT'ci çeşitli görünümler altında yıkıcı faaliyet yürüten varsa hepsinin Bay Bay Kemal demesinin sebebi budur. Bize LGBT sokulamaz. Çünkü bizde aile kurumu kutsaldır. Aile kurumumuza leke sürdürmeyiz. Herhangi bir CHP yöneticisinin bunlara sesi çıkıyor mu? Belediye Başkanlarının da sesi çıkmıyor. Medya kuruluşları da bırakın ses çıkarmayı, terör örgütlerine methiyeler yazıyor. Mersin'de şu belediyenin Mersin'e hizmeti var mı? Bunlarda hizmet aşkı yok. Ben Belediye Başkanlığı yaptım hem de İstanbul'da. CHP'den görevi devraldığımda İstanbul susuzdu. Görevi aldım susuzluğu giderdim, çöp dağlarını kaldırdım, çukurları hallettim ve çamurdan İstanbul'u kurtardım. Biz bu millete aşığız, bizim derdimiz bu, bunların böyle bir derdi yok. Biz buraya hizmetkar olmaya geldik. Ellerine verilen senaryoda kendilerine hangi rol verdilerse sahnede onu yapıyorlar. Bir Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı, bir iki bakanlık, üç beş milletvekilliği uğruna ülkesinin geleceğini emperyalistlerin sinsi emellerine peşkeş çekenleri bu millet unutmaz. 

HDP'lilerin Kemal'ci kesilmesinin sebebi Kandil'in Bay Bay Kemal'i desteklemesidir.

100 MİLYAR DOLAR MİLLETİMİZİN EMRİNDE OLACAK

Onlar kaç ortak olduklarını artık bizim de sayamadığımız masanın etrafında siyasetçilik oynarken biz, Karadeniz gazını ülkemize getirerek yüzlerce milyar dolarlık bir kaynağı milletimizin hizmetine sunduk. Ülkenin kaynaklarını milletimizin her ferdine bölüştürüyoruz. Terörden temizlediğimiz Gabar’da ülkemizin en büyük petrol kaynağını bulduk. Yaklaşık 80 milyar dolarlık bu kaynağı da milletimizin emrine verdik. Akkuyu Nükleer Santrali tüm üniteleriyle devreye girdiğinde Çukurova’nın ihtiyacını karşılayacak elektriği de oradan üreteceğiz. Konya’da panelini de kendimizin ürettiği, ülkemizin en büyük güneş enerjisi santralini kurduk. Tüm bunların sonunda Türkiye’nin cebinden yurt dışına giden 100 milyar dolarlık enerji parası artık milletimizin emrinde olacak.

SEÇİM BEYANNAMEMİZDE SÖZÜMÜZ VAR

Londra’daki tefecilerden para bulduk diyor ya, bundan dolayı seviniyor ya, işte onların hayal bile edemeyeceği kaynağı biz ülkemizin imkanlarıyla milletimize sunuyoruz. Bu para yatırım, istihdam, sosyal destek olarak sizin cebinize girecek. Şimdiden bunun mekanizmalarını oluşturmaya başladık. Seçim beyannamemizde Aile ve Gençlik Bankası kurma sözümüz var. Bu bankanın finansmanı bu gelirlerden sağlanacak.

Mersin-Osmaniye-Gaziantep hızlı treni 2025’te hizmete girecek.

ET FİYATLARINI DÜŞÜRECEK ADIMLAR ATIYORUZ

Karadeniz'de bulduğumuz gazın bir kısmını gübre üretiminde kullanarak bu konuda çiftçimizi rahatlatacağız. Aynı şekilde yem üretimini artırarak hayvancılığımızı destekleyecek ve et fiyatlarını düşürecek adımları da atıyoruz.

Önümüzdeki dönemde; Anamur, Aydıncık, Bozyazı ve Gülnarı’ı da doğal gaza kavuşturacağız. Bay bay Kemal’in Mersin için yapacağız dediği konular var ya biz onları zaten yaptık, bitirdik.''

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Berrin Demirtaş 6 Mayıs 2023 19:52

Rabbimmm gücüne güç katsın Başarılarınız daim olsun Rabbimmmm başımızdan eksik etmesin sağlık afiyet versin Sizi Çokkk Seviyoruz Cumhurbaşkanım Her daim Dualarımızdasınız Kendinize Çokkk iyi bakın Siz Bu Millet Siz Bize Çokk Değerlisiniz

Tümer aytan 6 Mayıs 2023 19:44

14 mayıs hayirli olsun milletimize

Sonraki Haber Yükleniyor...