Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Mayıs mesajı: Farkı kapatmaya yetmez

18 May 2023 17:23 - Güncelleme : 18 May 2023 17:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs'taki ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçiminden emin konuşarak, "Muhalefet tarafının çırpınışları aradaki farkı kapatmaya yetmeyecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, 28 Mayıs'ta düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimi​ ikinci turu öncesi önemli mesajlar verdi.

Kayseri​'de düzenlenen AK Parti​ Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı'na telefon bağlantısıyla katılan Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinde gösterilen gayret ve fedakarlık için teşekkür etti. Cumhur İttifakı'nın Meclis çoğunluğunu almasının önemini vurgulayan Erdoğan, "İşin bu tarafını başarıyla tamamladık. Şimdi önümüzde ikinci tura kalan Cumhurbaşkanı Seçimi'ni tamamlamak var" dedi.

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.88
23,873,505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.17
2,796,582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.43
216,784
Son güncelleme: 2023-05-28 16:13:50
Veriler: İhlas Haber Ajansı

"FİRESİZ SANDIK" MESAJI

Seçim temennilerini sıralayan Erdoğan, "Milletimizin 14 Mayıs'ta bize gösterdiği teveccüh ve sandıkta verdiği 27 milyonun üzerindeki rekor oy, ikinci tur​ için en büyük güvencemizdir. Ancak bunun için önce bu oyun firesiz bir şekilde 28 Mayıs'ta sandığa taşınmasını sağlamamız gerekiyor. Bunun için ne gerekiyorsa yapmamız şarttır. Muhalefet tarafının çırpınışları aradaki farkı kapatmaya yetmeyecektir" ifadelerini kullandı.

"SANDIKLARI BOŞ BIRAKMAYACAĞIZ"

Diğer adaylara oy verenlerden de mümkün olan en yüksek desteği almak için gece gündüz çalışmaları gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti: "Ama hepsinin ön şartı kendi oyumuza sahip çıkmak. Bunun için teşkilatlarımız ve belediye başkanlarımız seçim sonuçları açıklanana kadar fasılasız bir şekilde çalışmalı, en küçük bir eksiye, gediğe, rehavete yer vermemelidi. İnşallah ikinci turu hem oy hem oran olarak tarihi bir neticeyle tamamlayıp, ülkemize 5 yıl daha hizmet etme şerefine nail olacağız. Bunun için milletimizin gönlünü de sandık başlarını da sandık sonrası süreçleri de asla boş bırakmayacağız. 29 Mayıs'a inşallah 28 Mayıs zaferiyle girmeliyiz. Sizleri Allah'a emanet ediyorum."

 

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...