Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'kaset' iddiaları üzerinden CHP'ye yüklendi: Kendi arkadaşlarına kumpas kurdular

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
12 May 2023 17:28 - Güncelleme : 12 May 2023 18:13

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Bahçelievler’de düzenlenen mitingde konuşuyor. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilme sürecine değinen Erdoğan kaset iddialarının arkasında FETÖ'nün olduğunu söylerken CHP'ye de sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, "Ne zaman ki Kılıçdaroğlu'na rakip oldu, bunların hepsi yaşandı. Bu numaraların arkasında Pensilvanya var, FETÖ var. Bu oyunu şimdi de Muharrem Bey'e oynadılar" dedi.

Türkiye​ 14 Mayıs'ta seçime gidiyor. 2 gün sonra kurulacak olan sandıklar ile milyonlarca seçmen sandık başına giderek Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekili​ tercihini gerçekleştirecek. Kritik seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı adayları mitingler düzenleyerek seçmenle bir araya geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan​ bugün İstanbul'da art arda mitingler gerçekleştiriyor. Sultangazi mitingi ardından Bahçelievler'e geçen Erdoğan burada toplanan vatandaşlara hitap etti. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilme sürecine değinen Erdoğan kaset iddiaları üzerinden CHP'ye ve Millet İttifakı'na tepki gösterdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da eleştirilerini sürdüren Erdoğan "Ekrem efendi İstanbul'da görevi çok iyi yaptı, şimdi Van'a gönderiyorlar. Oralarda karı koca teröristlerin işaretlerini yapıyorlar" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyıp Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkanlar;

"İSTANBUL KOLTUĞA KASETLE GELENE GEÇİT VERMEMİŞTİR" 

Pazar günü çok önemli. Pazar günü onlara haddini bildirmek benim milletimin en önemli görevi. Atatürk Havalimanı'ndaki toplantımız İstanbul seçimlerindeki tercihini şimdiden ilan etmiştir. İstanbul, Türkiye Yüzyılı dedi. İstanbul, koltuğuna kasetle oturanların bu ülkenin yönetimini kasetle ele geçirme operasyonuna geçit vermemiştir. Londra tefecilerinden 300 milyar dolar alacakmış. Buna inandınız mı? Bay bay Kemal sen avucunu yalarsın? Tefeci kuruş vermez, kuruş.

İMAMOĞLU'NA SERT SÖZLERLE YÜKLENDİ...

Dört yıl önce her şey güzel olacak dediler, İstanbul'un başına çöreklendiler. 4 yılda ne kazandırdılar? Yaptıkları bir şey var mı? Yok. Bu kadar yılda, bırakınız taş üstüne taş koymayı, teslim aldıklarına bile sahip çıkamadılar. Şimdi aynı felaketi ülkenin tamamına yaşatmak istiyorlar. Ekrem efendi İstanbul'da görevi çok iyi yaptı, şimdi Van'a gönderiyorlar. Oralarda karı koca teröristlerin işaretlerini yapıyorlar. Sen önce İstanbul'da görevini yap. İstanbul'u sel alıyor, nerede belediye başkanı, Bodrum'da, kayakta. Bunlar görev adamı değil.

MUHARREM İNCE VE PENSİLVANYA AÇIKLAMASI

Günlerdir tehditler, şantajlar, kasetler havada uçuşuyor. Sonunda adaylıktan çekilmek zorunda kaldı. Sonra ne oldu? Tekrar gel dediler. Biz 2018'de bu kişiyle cumhurbaşkanlığı​ yarışı yaptık. Ne oldu? Şimdi Muharrem Bey'e tekrar gel diyorlar, Muharrem Bey de elinin tersi ile bunları itti. Çünkü burada yapılan kalleşlikler var. Kalkıp çok sulu adeta şakalar yapar gibi masaya çağırıyorlar. Gerektiği cevabı o da kendilerine verdi. Bu yarışta kendisiyle ilgili ne kaset ne de başka iddia gündeme gelmedi. Ne zaman ki Kılıçdaroğlu'na rakip oldu, bunların hepsi yaşandı. Bu numaraların arkasında Pensilvanya var, FETÖ var. Bu oyunu şimdi de Muharrem Bey'e oynadılar.

"ELLERİ DEĞDİKLERİ YERİ KİRLETİYORLAR"

Biz bu oyunu oynayanlara Türk demokrasisinde yeri yoktur diye gereken cevabı vereceğiz. Bunların geçmişi de bugünü de kirli. Ellerini değdirdikleri yeri kirletiyorlar. Desteği Kandil'den alıyor bunlar. Bay bay Kemal kader ortağı olarak terör örgütlerini seçmiş. Bunların yerli milli hassasiyetleri olmadığını biliyordu ama bu kadarını da beklemiyorduk. Sürekli değiştiğini söyleyen ve kader ortakları artık gerçek yüzlerini gizleyemiyorlar. Meğer kendi arkadaşlarına kurdukları kumpası anlatıyorlarmış. 

Kendi ortakları bir hanımefendiyi 3 günde canından bezdirenlerin arkadaşlarını adaylıktan çektirmelerine neden şaşırıyoruz ki. Ülkelerinin değerlerini yabancılara peşkeş çekme sözünü verenlerin neyine şaşırıyoruz ki. Bay bay Kemal'in kökü ne ki bugün yaptıkları farklı olsun. 

CHP'NİN PANKARTINA TEPKİ

14 Mayıs Kemal'in bay bay Kemal olacağı gündür. Bunların kendilerine verilen görev uğruna gözden çıkaramayacağı yok. Gelirken bir pankart gördüm; İstanbul hakkını alacak diyor. Bu CHP'nin pankartı. Siz İstanbul'a gerekeni yaptınız mı? Bir sel olduğunda ya Bodrum'da ya kayaktasınız. Şimdi 2024'e hazır mısınız? 2024'te buna da bay bay demek lazım. Önce pazar günkü görevimizi yapalım sonra 2024'e hazırlanalım. 

Biz İstanbul'da göreve geldiğimizde çöp çukur susuzluk vardı. Haliç'te suyu temizledik. Şimdi ise zaman zaman Haliç bazı yerlerde koku veriyor. Haliç Kongre Merkezi'ni kurduk. Orada mezbahaneler vardı. Onların kokusundan geçilmiyordu. Şimdi ise Haliç Kongre merkezi ulusal uluslararası toplantılara ev sahipliği yapıyor. CHP'yi de bazı partileri de teslim almış olabilirler. Ama benim milletim onlara bırakmaz. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. 

14 MAYIS 2023 SEÇİM​ SONUÇLARI

14 MAYIS 2023 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS 2023 MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS 2023 İL İL CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS 2023 İL İL MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...