Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adnan Menderes'in Anıt Mezarı'nı ziyaret etti

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
27 May 2023 14:25 - Güncelleme : 27 May 2023 15:20

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Vatan Caddesi'ndeki anıt mezarda düzenlenen Adnan Menderes'i Anma Programı'nda konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamalarda, Menderes'i yargılayanların hep nefretle anıldığını ve öyle devam edeceğini belirtti. Erdoğan, ''Dünya durdukça Menderes hayırla, dua ile yad edilecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, İstanbul Vatan Caddesi'ndeki anıt mezarda düzenlenen Adnan Menderes​'i Anma Programı'nda konuştu. Erdoğan, "Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassı Ada uzun yıllar boyunca vatandaşlarımızın dilinde Yassı Ada olarak telaffuz edilmiştir. Biz burayı aldık, şehitlerimizin anısını ilelebet yaşatacak şekilde Demokrasi ve Özgürlükler Adası haline getirdik. Menderes bu milletin adamıydı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti;

Bugün cumhuriyet tarihimizin en kara günlerinden birinin yıldönümü vesilesiyle bir aradayız. Bundan 63 yıl önce bir 27 Mayıs günü Türkiye çok partili siyasi hayata geçtikten sonraki ilk askeri darbesine maruz kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grubun gerçekleştirdiği bu darbe demokrasi ve kalkınma hamlemizi engellemekle kalmamış, yüreklerimizde derin yaralar açmıştır.

Demokrat Parti'nin Genel Başkaın ve Başbakan olarak ülkemize verdiği hizmetlerle milletimizin gönlünde özel bir yeri olan Menderes, darbe yönetimi tarafından kurulan uyduruk mahkemenin kararı ile idam edildi. Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassı Ada uzun yıllar boyunca vatandaşlarımızın dilinde Yassı Ada olarak telaffuz edilmiştir. Biz burayı aldık, şehitlerimizin anısını ilelebet yaşatacak şekilde Demokrasi ve Özgürlükler Adası haline getirdik. 

"MENDERES MİLLETİN ADAMIYDI"

Menderes bu milletin adamıydı, başkalarının adamları olanlar ise onun gibi kalkınma atılımlarının altında imzası olanları hazmedemediler.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...