Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TCG Anadolu üzerinden gözdağı: İzmir'den farklı mesajlar vereceğiz

23 Nisan 2023 16:10 - Güncelleme : 23 Nisan 2023 18:17
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TCG Anadolu üzerinden gözdağı: İzmir'den farklı mesajlar vereceğiz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TCG Anadolu gemisini İzmir'e demirleyeceklerini söyleyip "10 gün İzmir'de kalmasında fayda var. Ne anlama geliyor, herhalde anladınız değil mi? İnşallah oradan farklı mesajlar vereceğiz" diye konuştu. Faizdeki düşüşün süreceğini, enflasyonun ise tek hanelere ineceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da 'alevilik' üzerinden yüklendi. Kılıçdaroğlu'nun din istismarı yaptığını kaydeden Erdoğan, "Şiilik, alevilik ne karıştırıyorsun? Sünnilik, alevilik, şiilik diye bir dinimiz yok. Bizim dinimizin tek bir adı var o da İslam" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da Akyazı Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Millet İttifakı'nın terör örgütü PKK'nın uzantılarıyla el ele yürüdüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu 7'li masa iyice dağıttı. Selahattin Demirtaş'ı, terörist başı Öcalan'ı çıkaracakmış. Bu ülke terör devleti değildir. Türkiye asla bu terör örgütlerinin oyuncağı değildir" diye konuştu.

Ekonomiye ilişkin de mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8,5 seviyesindeki faizin daha da düşeceğini dile getirdi. Enflasyonda bazı sıkıntılar yaşandığını, fahiş fiyat artışlarının olduğunu belirten Erdoğan, "14 Mayıs'tan sonra özellikle gıdada her türlü yanlış yola gidenlere gereken dersi vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Milli mücadele ruhunu hiçbir zaman kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. 21 sene değil 40 yıl dik durduk, dikleşmedik, bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bizim kendi hikayemiz vatanımızı sevmekle başladı. Türkiye bugün 1999 yılına göre her alanda fersah fersah ileride bir ülke olarak 6 Şubat depremlerinin yaralarını daha hızlı sarıyor.

14 Mayıs'ta Bay Bay Kemal'i gönderiyor musunuz? Onun buradaki uzantılarına gereğini yapıyor musunuz? Cumhur İttifakı ile yola devam diyor musunuz? Sakarya'nın 14 Mayıs'ta bunlara gereken cevabı vereceğine inanıyorum.

'BU ÜLKE TERÖR DEVLETİ DEĞİL'

Huzur, emniyet, istikrar, yatırım, üretim, kalkınma olmadan geleceğimize nasıl güvenle bakabiliriz? Bizim milletimize işte en büyük vaadimiz işte budur. Bay bay Kemal'in bu tür vaatleri var mı? Hak getire, bol bol yalan. Londra'daki tefecilerden 300 milyar dolar getirecekmiş. Eroin, esrar kaçakçılarının paralarını buraya getirecekmiş.

Bay bay Kemal'in işi ya Kandil'deki teröristlerle ya da bu teröristlerin parlamentodaki uzantılarıyla. CHP'li kardeşlerime sormak lazım; yahu bu adam parlamento odasında PKK'nın uzantılarıyla görüşüyor? Acaba o kapalı kapılar arkasında ne konuştu, ne görüştü? Açıkla hadi. Açıklayamaz.

Ne diyorlar? Diyarbakır'da 51 vatandaşımızın ölümüne neden olan Selahattin Demirtaş'ı çıkaracakmış. Terörist başı Öcalan'ı çıkaracakmış. Bu ülke terör devleti değildir. Türkiye asla bu terör örgütlerinin oyuncağı değildir.

Peki bay bay Kemal bunları söylerken Bayan Meral ne söylüyor? 'Ya ne diyosun sen ortak?' diyor mu? Bu 7'li masa iyice dağıttı. Bu 7'li masayı inanıyorum ki 14 Mayıs'ta Sakaryalı kardeşlerim dağıtacak.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TCG Anadolu üzerinden gözdağı: İzmir'den farklı mesajlar vereceğiz

YUNANİSTAN'A TCG ANADOLU ÜZERİNDEN MESAJ

TCG Anadolu uçak gemimizi İzmir'e uğurlayacağız. Son 1 hafta-10 gün de İzmir'de kalmasında fayda var. Ne anlama geliyor, herhalde anladınız değil mi? Fazla teferruata girmeyeyim. İnşallah oradan farklı mesajlar vereceğiz.

TCG Anadolu'ya maket gemi diyen 7'li masanın mensuplarına en güzel cevabı gemimizi ziyaret eden 70-80 bin kişi verdi. Yahu bu ülkede bir toplu iğneyi yapamayan dönemlerden geliyoruz. Şimdi İHA'larımızı, SİHA'larımızı, AKINCI'mızı, Kızılelma'yı yapıyoruz. Bu tabi bunları rahatsız edecek. Arifiye'de bugün Altay tankımızı silahlı kuvvetlerimize teslim edeceğiz. Sonunda onu da yaptık.

Kardeşlerim diğer alanlarda da ülkemizi Türkiye Yüzyılı'na hazırlayacak adımlar atıyoruz. TCG Anadolu'yu Karadeniz'e uğurladık. Bu bize yeter mi? İnşallah 14 Mayıs'ta bu görevi bize vermeniz halinde bu geminin iki kat büyüklüğündeki geminin ön görüşmelerini belli ülkelerle yaptık. Böylece mavi denizlerde bizim uçak gemilerimiz çok daha farklı bulunacak. Buraya gelmeden önce bir de 23 Nisan vesilesiyle çocuklarımızdan bir kabine toplanır, kabinemizi topladık, şimdi de Akyazı'dayız.

'TERÖRİSTLERİ GÖMMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Bunların çalışma derdi yok. Bunlar teröristlerle el ele, kol kola yürüyürlar. Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Besler-Dereler'de gömdük mü? Bilin ki biz olursak bu teröristleri bu mağaralarda gömmeye devam edeceğiz. Devamlı birbirlerine söz veriyorlar, Erdoğan'ın gitmesi lazım diyorlar. Çünkü Erdoğan giderse meydan boş kalacak. O zaman at oynatacaklar. Ama benim milletim bunlara bu meydanı boş bırakmaz.

Anneler, gençler, aile ve gençlik bankasını kuruyoruz. Bu ne demek? Kaynağını nereden bulacaksınız diyenlere evap. Bay bay Kemal tefecilerden buluyor. Biz kaynağını Karadeniz gibi ülkemizin doğal zenginliklerinden alacak bu bankayla pek çok çalışmanın finansmanını buradan temin edeceğiz. Norveç, kendi doğalgazının petrolünün belli bir oranını kullanır ve gençliğine onu tahsis eder. Benzerini biz ülkemizde yapacağız. Ev kadınlarımızın emekliliğine destek vereceğiz. Eğitimin her seviyesinde burs imkanlarını genişleteceğiz.Her haneden en az bir kişinin işe girmesini temin ederek gençlerimizin istihdamını kolaylaştıracağız. Parayı yönetmek, finansmanı yönetmek böyle olur Bay bay Kemal. Tefecilerden para alarak değil.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TCG Anadolu üzerinden gözdağı: İzmir'den farklı mesajlar vereceğiz

Davos'ta o zamanki IMF Başkanı'yla görüşme yapıyoruz. 'Sen bizden alacağını taksitlerini alıyor musun?' dedim. 'Alıyorum' dedi. Sene 2013, bak dedim Türkiye'yi sen yönetemezsin, Türkiye'yi ben yönetirim. Sen de taksitlerini alırsın. O zaman da Merkez Bankamızın döviz rezervi 27,5 milyar dolar. Şimdi 122 milyar dolara çıktı. Gençler bunlar çok önemli. Bu ne demektir? IMF, Türkiye'ye bir daha gelmedi, kapıyı kapattık.

FAİZ VE ENFLASYON MESAJI

CHP'nin Sözcüsü, İYİ Parti'nin Merkez Bankası'ndan gelen bir adamı var, bunlar illa Türkiye IMF'ten borç almalı dediler. Biz bunları dinledik mi? Biz IMF'ten 1 kuruş aldık mı? Şu anda enflasyonda bir sıkıntımız var ama faizi 8 buçuğa düşürdük, daha da düşecek. Geçmişte yaptığımıza göre bugün de yaparız, yarın da yapacağız. Binlerce başlıkla Türkiye Yüzyılı'nın inşasını sizlerle başaracağız.

Günlük hayatımızındaki ekonomideki sıkıntıları da unutmuyoruz. Enflasyonu tek haneli rakamlara düşürecek adımları kararlılıkla atmayı sürdürüyoruz. Bazı ürünlerde sıkıntılar yaşadık, fahiş artışlar da oldu ama bunlara karşı da gereken tedbirleri alıyoruz, alacağız. Şunu çok açık, net söylüyorum. 14 Mayıs'tan sonra özellikle gıdada bu çeşitli gıdalar olabilir, her türlü yanlış yola gidenlere yapacağımız düzenlemelerle gereken dersi vereceğiz.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TCG Anadolu üzerinden gözdağı: İzmir'den farklı mesajlar vereceğiz

CUMHUR İTTİFAKI LGBT'NİN TAM KARŞISINDA

Bay bay Kemal bir ara ciddi ciddi ülkenin başına gelebileceğine inanmış. Milletimizi birbirine düşürmek için her gün yeni bir fitne ateşi yakmaya başladı. Bunlar LGBT'ci, İYİ Parti LGBT'ci, HDP LGBT'ci, CHP, o da öyle. AK Parti bu işlerin tam karşısında, MHP tam karşısında, Yeniden Refah, Büyük Birlik, Hüda Par öyle. Bizler tam manasıyla LGT'nin karşısındayız. Bizim için aile kutsaldır, aileye toz konduramayız. Biz aile kurumumuza dokundurmayacağız. Bunlar gelince Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracaklarmış. Benim milletim size yürü demez. Diyanet'i nasıl kaldıracaksınız? Siz ne hayasızsınız?

Bay Bay Kemal bu milletin mayası sağlam. Milletimizin değerlerine sahip çıktığını, bu yolda ilerleyemeyeceğini görüncü kendini cami türbe gezmeye verdi. Bugüne kadar neredeydin? Neler söylüyor neler. Benim Kürt kardeşlerimi tahrik etmeye başladı. Biz ancak inananlar kardeştir hükmü gereğince birbirimizin kardeşiyiz. Bölücülerin ekmeğine yağ sürdü. Kürt kardeşlerim bu zata itibar etmedikleri için bu hamlesinde karşılık bulamadı.

KILIÇDAROĞLU'NA 'ALEVİLİK' TEPKİSİ: DİN İSTİSMARI YAPIYOR

Bunun üzerine daha tehlikeli,daha yakıcı bir başka fitne ateşiyle ortaya çıkarak mezhebi kimliğine vurgu yaptı. Halbuki bu zata bugüne kadar kimse inancını, mezhebini meşrebini sormadı. Kimse bu kimlikleri üzerinden bu zatı herhangi bir ithama maruz bırakmadı. Tam tersine bu ülkede bürokrat oldu, genel müdürü oldu, milletvekili oldu, parti genel başkanı oldu. Peki öyleyse niçin yaşın 74'e geldikten sonra mezhebi kimliğinle kamuoyunun karşısına çıkma ihtiyacı duydun? Hep ne dedik; sünnilik, alevilik, şiilik diye bir dinimiz yok. Bizim dinimizin tek bir adı var o da İslam'dır, o da Müslümanlıktır.

Bay bay Kemal şiilik, alevilik ne karıştırıyorsun? Bugüne kadar böyle bir şeyi sana kim sordu ki? Ama dert başka. Şimdi oradan bir istismarda. Ülkemizdeki her insanımızı bu anlayışla kucakladık, bununla da kalmayıp gayrimüslimlere de biz sahip çıktık."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...