Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masasındaki kabine listesi! İşte Ankara kulislerini sallayan iddialar

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
30 May 2023 13:53 - Güncelleme : 02 Haziran 2023 11:28

Cumhurbaşkanı seçiminin tamamlanmasının ardından gözler yeni kabinede yer alacak isimlere çevrildi…  TGRT Haber’de Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, Ankara kulislerinden konuşulan yeni bakanlıkları, ikiye ayrılması planlanan bakanlıkları ve yeni kabinedeki kritik isimleri paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin Cumhurbaşkanı​ Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferiyle son bulmasının ardından gözler yeni Kabine’ye çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cuma günü açıklamasının beklendiği Kabine’de sürpriz isimlerin yer alacağı iddia ediliyor. Meclis aritmetiğinin de hesaba katılarak oluşturulması beklenen Kabine’de 3 dönem kuralına takılanlar ve bürokrasideki bazı isimlerin adı geçiyor. Öte yandan piyasaların merakla beklediği konu ekonominin direksiyonuna kimin oturacağı. Seçim döneminde de sık sık adı geçen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek​ ile görüşmeler devam ediyor. Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi bakanlar da son derece kritik. Bazı Bakanların değişmeyeceği belirtiliyor. TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında Ankara Haber Ahmet Sözcan,  Ankara kulislerindeki son gelişmeleri paylaştı. 

CUMHURBAŞKANI YARDIMCILIĞI SAYISI 2’YE ÇIKACAK 

Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı sayısının 2’ye çıkarılacağını belirten Sözcan, bu görev için TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un adının geçtiğini belirtti. Bazı bakanları  görevlerine devam edeceği bilgisini paylaşan Sözcan, şunları söyledi: “Savunma Bakanı Hulisi Akar ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu görevine devam edebilir. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile İçişleri Süleyman Soylu’nun da görevlerine devam edebileceği konuşulanlar arasında.” 

YENİ KABİNE’YE YENİ SOLUK 

Meclis aritmetiğinin de hesaba katıldığından Meclis’ten kabineye sınırlı sayıda isim alınabileceğinin altını çizen Sözcan, bu durumda Kabine’nin şu şekilde şekillenebileceğini ifade etti: “Dışişleri Bakanlığı için Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın ve Hakan Fidan’ın adı geçiyor. Hakan Fidan’ın ayrıca İçişleri Bakanı olarak da adı geçiyor. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığına Hulusi Akar devam etmezse Mille Savunma Bakanlığına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun adı geçiyor.”

EKONOMİNİN PATRONU MEHMET ŞİMŞEK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, balkon konuşmasında enflasyonu düşürmenin en acil konu başlıklarından biri olduğuna dikkat çekti. Bu yüzden ekonominin kimlerden oluşacağı son derece önemli. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim döneminde de adı geçen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile dün görüştü. Bu görüşmenin olumlu geçtiğinin kulislerde konuşulduğunu kaydeden Sözcan, “Ancak Mehmet Şimşek’in kendi ekibi ile çalışmak istediği belirtiliyor. İki pozisyonda adı geçiyor. Ekonominin Koordinasyonundan Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev yapabileceği, ikinci olarak Maliye Ve Hazine Bakanlığının ikiye ayrılıp bu bakanlıklardan birine getirilebileceği konuşuluyor. Dolayısıyla ekonominin patronunun Mehmet Şimşek olacağı belirtiliyor.”

3 DÖNEM KURALINA TAKILANALARA BAKANLIK 

Sözcan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı için Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz'ın adının geçtiğini söyledi.  Ayrıca 3 dönem kuralına takılan bazı isimlerin de bakanlık için adlarının geçtiğine dikkat çeken Sözcan, “3 dönem kuralına takılan Yılmaz Tunç ve Bülent Turan’ın adı Adalet Bakanlığı için geçiyor. Ayrıca bürokrasiden de isimler atanabilir.” 

MECLİS BAŞKANLIĞINA ÜÇ İSİM ÖNE ÇIKIYOR

Meclis Başkanlığı için adı geçenleri Sözcan şöyle dedi: “Üç isim öne çıkıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ.”

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...