Son dakika! YSK, Cumhurbaşkanı seçiminden kullanılacak pusulayı onayladı
Son dakika haberi: Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı seçiminde kullanılacak oy pusulasını onayladı. YSK'daki parti temsilcileri pusulanın fotoğrafını paylaştı. İşte 14 Mayıs'ta milyonlarca seçmenin mühür basacağı pusula...
Türkiye, 14 Mayıs'ta sandık başına gidip oyunu kullanacak. 31 gün sonra kurulacak olan sandıklarda, milyonlarca seçmen Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem milletvekili tercihini yapacak. Seçimlere kısa bir süre kaldığı bu günlerde YSK, seçimlerde kullanılacak oy pusulalarını onayladı.
Cumhurbaşkanı adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK'de 1 Nisan'da çekilen kurada, 1. sırada Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, 2. sırada Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 3. sırada Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 4. sırada Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan yer almıştı.
İŞTE OY PUSULASI
İYİ Parti YSK üyesi Tolga Öztürk ve AK Parti YSK üyesi Recep Özel, sosyal medya hesaplarından YSK'nın onayladığı oy pusulalarını paylaştı. Öztürk pusulayı "Yüksek Seçim Kurulu heyeti tarafından Cumhurbaşkanı Seçimi pusulaları onaylandı. Vatana, millete, Türk demokrasisine hayırlı olsun" ifadeleriyle paylaştı.
İşte 14 Mayıs'ta milyonlarca seçmenin mühür basacağı pusula...
OY KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR
Peki geçerli bir oy nasıl kullanılır, hangi şartlarda oylar geçersiz sayılır? TGRT Haber’den Paşa Alyurt detayları şöyle paylaştı:
"Peki seçmenler için geçerli ve geçersiz oylar nasıl oluyor? Seçmenler burada siyasi partiye oy vermek için sandığa gitti, istediği siyasi partinin bulunmuş olduğu ismin altına mührü vurdu. İşte bu mührü vururken başka bir siyasi partiye mührün taşmaması şartı aranacak. Yine ittifaklar dışında yer alan siyasi partilerde eğer birden fazla oy kullanma süreci yaşandıysa işte orada da seçmenlerin kullanmış olduğu oylar geçersiz sayılacak
PUSULA NASIL KATLANMALI?
Oy kullanmada en kritik aşama oy pusulasını doğru bir şekilde katlamak. Burada büyük bir özen göstermek gerekiyor. Mühürlerin başka adaylara taşmaması lazım. Diğer tarafa geldiğimiz zaman ise siyasi partilerin de en doğru şekilde katlanması gerekiyor. Daha sonrasında da bu oy pusulasını da katladıktan sonra da zarfa yerleştirilecek. Zarf şeffaf sandığa atılacak"