Tgrt Haber

AK Parti'de milletvekili aday listesi netleşti: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Ankara’dan aday!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
09 Nisan 2023 15:12 - Güncelleme : 09 Nisan 2023 15:20

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından son şeklin verildiği AK Parti’de aday listesi netleşti. Kabineden 2 ismin dışında tamamı aday olurken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Ankara 3.bölgeden birinci sıradan aday gösterildi.

Türkiye​ 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 35 gün kalan seçimler öncesinde Yüksek Seçim​ Kurulu’nun belirlediği takvim işliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son şeklini verdiği AK Parti’de aday listesi netleşti. Kabinede Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy aday olmadı.

FUAT OKTAY ANKARA’DAN ADAY OLDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu​ İstanbul 2. bölge 1. sıra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Ankara 2. bölge 1. sıra, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay; Ankara 3. Bölge 1.sıradan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya 1.sıradan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İstanbul 1.bölge 1.sıradan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu İzmir 1. Bölge 1. Sıradan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kayseri 1.sıradan milletvekili adayı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Osmaniye’den 1.sıra Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Ordu’dan 1.sırada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Şanlıurfa’dan 1.sırada Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Mersin 1.sıradan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Kahramanmaraş’tan Ticaret Bakanı Mehmet Muş Samsun’dan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Trabzon’dan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Bursa 2’nci bölge 1’inci sıradan aday gösterildi. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...