Tgrt Haber

Mustafa Destici'den Muharrem İnce yorumu: Demokrasimizin zenginliğiydi

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 May 2023 22:44 - Güncelleme : 12 May 2023 13:54
Mustafa Destici'den Muharrem İnce yorumu: Demokrasimizin zenginliğiydi

Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilme kararı politika gündeminin baş sırasında yer alırken siyasetçilerden de konu hakkında değerlendirmeler geliyor. Son olarak  Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, İnce'nin kararı için, "Oyları yüzde 10'un üstüne çıkmış bir cumhurbaşkanı adayı Türkiye açısından, demokrasimizin bir zenginliğiydi" dedi. 

Cumhur İttifakı ortağı, Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici, Anadolu Ajansı'na seçim​ gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi lideri Muharrem İnce​'nin adaylıktan çekilmesini yorumlayan Destici, 'CHP'nin linç kampanyası' yürttüğünü iddia etti. 

Destici, İnce'nin ömrünü CHP'ye adadığını ve 2018'de Cumhurbaşkanı adayı olduğunu anımsatırken sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son birkaç gün öncesine geldiğimizde, özel hayatıyla kendi ifadesiyle bir kumpas kasetlerle, ses kayıtlarıyla yıldırma ve adaylıktan çekilmeye zorladılar. Bir diğer taraftan da Muharrem İnce'nin Kılıçdaroğlu​'nun oylarını böldüğünü, eğer seçimi kaybederlerse bunun tek sorumlusunun Muharrem İnce olduğunu söylediler. Yani çoğulcu demokrasiye darbe yaptılar. İnce'nin ifadesiyle 'bir kaset kumpası, eğer adaylıktan çekilmezse bunun devamının geleceğiyle tehdit edilmesi' kabul edilebilir bir şey değildir. Şundan eminim, Memleket Partililer Muharrem İnce adaylıktan çekilse de götürüp oylarını Kemal Kılıçdaroğlu'na vermeyecekler. İnce, Memleket Partisinin yoluna devam ettiğini söyledi. Muharrem İnce gibi oyları yüzde 10'un üstüne çıkmış bir cumhurbaşkanı adayı Türkiye açısından, demokrasimizin bir zenginliğiydi. Muharrem İnce'ye oy vermeyi düşünenleri, hatta Sinan Oğan'a oy vermeyi düşünenleri ilk turda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan​'a oy vermeye ve seçimi ilk turda bitirmeye davet ediyoruz."​​​​​​​

'İLK TURDA BİTİRELİM' ÇAĞRISI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda seçilmesi için gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını belirten Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milliyetçi, vatansever kardeşlerime seslenmek istiyorum; belki kızgınlıkları, öfkeleri, kırgınlıkları vardır. Daha önce partilerinde yaşadıkları, istenmeyen süreçler yaşanmıştır. Bunları öne getirerek seçimlere gitmek ya da oy tercihini farklı kullanmak devletimize, ülkemize ve milletimize zarar verecektir. Bütün milliyetçi ve ülkücü arkadaşlarımdan kızgınlıklarına yenilerek ikinci tur şansı dahi olmayan bir adaya oy vermek yerine, oylarını Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'a vermelerini istiyorum. Gün, birlikte olma günüdür. Gün devletimizin varlığını, ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin istiklalini ve istikbalini önceleyen Cumhur İttifakı'yla birlikte olmak ve onun Cumhurbaşkanı adayına oy vererek birinci turda seçilmesine destek sağlama günüdür." 

14 MAYIS 2023 SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS 2023 CUMHURBAŞKANLIĞI​ SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS 2023 MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS 2023 İL İL CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS 2023 İL İL MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...