Tgrt Haber

Dünya basınından 14 Mayıs için muhalefet senaryosu: Türkiye için felaket olur

24 Nisan 2023 22:51 - Güncelleme : 24 Nisan 2023 23:44
Dünya basınından 14 Mayıs için muhalefet senaryosu: Türkiye için felaket olur

14 Mayıs seçimlerine 20 gün kala siyaset sahnesi hareketli hale gelirken dünya basını da gözlerini Türkiye'ye çevirmiş durumda. Londra merkezli Middle East Eye haber sitesi, 14 Mayıs seçimlerinde muhalefetin kazanmasını 'felaket' olarak yorumladı. Haber sitesi, "Erdoğan'ın kaybetmesi sadece Türkiye için değil bölge için felaket olabilir" ifadelerine yer verdi. Önemli ifadelerin yer aldığı makalede, muhalefet bloğunun Avrupa Birliği'ne yüzünü dönen daha batıcı bir politika güdeceğini savundu. 

Türkiye​ 14 Mayıs seçimlerine gün sayarken partiler ve Cumhurbaşkanı​ adayları sahaya indi. Türkiye'nin dört yanında mitingler düzenlenirken dünyanın gözü ise Türkiye'deki Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne çevirdi. 

İNGİLİZ MEDYASINDAN SEÇİM​ ANALİZİ

İngiltere merkezli Middle East Eye'de bir makale kaleme alan David Hearst, "Muhalefet liderinin ABD, AB ve NATO'yu memnun etme dürtüsü bölge için iyiye işaret olmaz" ifadelerine yer verdi.

Dünya basınından 14 Mayıs için muhalefet senaryosu: Türkiye için felaket olur

Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın seçimi kaybettiği bir senaryonun el alındığı makalede, Almanya'dan ABD'ye kadar çok sayıda ülkede 'şampanya patlatılarak' kutlanacağının vurgulandı. 

İlgili haberde, "Erdoğan'ın bölgesel sahneden çekilmesi Türkiye'ye, hatta Ortadoğu'ya iyi gelir mi?" başlığı altında kritik sorulara cevap arandı. 

Kılıçdaroğlu​'nun ABD ve Almanya ziyaretlerine vurgu yapan Middle East Eye, "Kılıçdaroğlu'nun ABD, AB ve NATO'yu memnun etme dürtüsü açık bir şekilde görülmektedir. Türkiye'nin hayati çıkarlarından ödün vermeden bunu yapmanın yolunun ne olacağı ise belirsizliğini koruyor" değerlerndirmesine yer verdi. 

İlgili başlığın devamında ise, "Türkiye'nin muhalefet koalisyonunu oluşturan birbirinden farklı ve önceden savaş halinde olan siyasi partilerin hükümette bir arada kalacaklarına dair 'muazzam bir varsayımda' bulunsak bile, onları birleştiren tek politika, bölgeden genel bir geri çekilme ve ABD, AB ve NATO'nun düzlemine girmek istemeleridir" ifadeleri yer aldı.

"ERDOĞAN'IN KAYBETMESİ SADECE TÜRKİYE İÇİN DEĞİL BÖLGE İÇİN FELAKET OLABİLİR"

"Ankara'daki iktidar değişikliğinin en keskin şekilde hissedileceği yer Ortadoğu'dur." ifadelerine yer veren Hearts, "Ortadoğu'nun istikrar için güçlü devletlere sahip olması elzemdir. Erdoğan'ın şüphe götürmez hatalarına rağmen başardığı da buydu. Bu açıdan bakıldığında, şimdi Erdoğan'ın kaybetmesi sadece Türkiye için değil, bölge için felaket olabilir" diyerek sözlerini noktaladı. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...