Tgrt Haber

Fatih Erbakan'dan çarpıcı açıklama: Babamın tercihi apaçık ortadadır

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
17 Nisan 2023 20:03 - Güncelleme : 17 Nisan 2023 22:12

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, TGRT Haber canlı yayınında gazeteci yazar Cem Küçük'ün sorularını cevapladı. Babası merhum Necmettin Erbakan için, "Hayatta olsaydı Cumhur İttifakı'nı desteklerdi" derken "Erbakan Hoca'nın en temel söylemi ahlak ve maneviyattı" dedi.

Milyonlarca seçmenin sandık başına gideceği Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için geri sayım sürüyor. Kritik seçimler öncesi Cumhur İttifakı​ çatısı altına girip Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ı destekleme kararı alan Yeniden Refah Partisi​'nin Genel BaşkanıFatih Erbakan, seçim çalışmalarıyla ilgili TGRT Haber'de kritik değerlendirmelerde bulunurken babası merhum Necmettin Erbakan hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı. 

"HAYATTA OLSAYDI CUMHUR İTTİFAKI'NI DESTEKLERDİ"

Gazeteci Cem Küçük'ün "Babanız hayatta olsaydı hangi ittifakın çatısı altında olurdu?" sorusunu cevaplayan Erbakan, babasının Millet İttifakı'nın vaatlerine ters düşeceğini ve Cumhur İttifakı çatısı altına yer alacağını söyledi. 

"HOCA'NIN EN TEMEL SÖYLEMİ AHLAK VE MANEVİYATTI"

Erbakan, "Hoca'nın en temel söylemi ahlak ve maneviyattı. Diğer taraftarn çocuklara dinin öğretilmesi, yerli savunma sanayiinin geliştirilmesi, Ayasofya'nın cami olması... Şimdi bir de 7'li masanın söylemlerine bakalım; LGBT Türk aile yapısına zarar vermez, eşcinsel evlilikler normaldir, okul öncesi dönemde Kur'an öğretmen çağ dışıdır, İHA'lara dokunacağız. Neresinden tutsanız Erbakan Hoca'nın 7'li masaya destek olmayacağı apaçık ortada" ifadelerini dedi. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...