Tgrt Haber

Fatih Erbakan'dan İnce yorumu: Kılıçdaroğlu'nun lehine bir durum olmaz

12 May 2023 19:39 - Güncelleme : 12 May 2023 19:55
Fatih Erbakan'dan İnce yorumu: Kılıçdaroğlu'nun lehine bir durum olmaz

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, seçimlere 3 gün kala adaylıktan çekildiğini duruyan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin oylarının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na kayacağı yönündeki iddialar hakkında konuştu. Erbakan, "Kılıçdaroğlu'nun lehine bir durum olacağını düşünmüyorum" derken oyların gideceği adresi açıkladı. 

Türkiye​ 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 2 gün sonra kurulacak olan sandıklar ile milyonlarca seçmen sandık başına giderek oyunu kullanacak. Kritik seçimler öncesinde çalışmalarını sürdüren adaylar miting programına devam ederken dün seçimlerin kaderini değiştirecek bir gelişme yaşandı. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce yaptığı açıklama ile adaylıktan çekildiğini duyurdu. Hakkındaki kaset iddialarına ateş püsküren ve "FETÖ'cülerin iftiralarına maruz kaldım" diyen İnce’nin çekilmesinin ardından siyasiler peş peşe açıklamalarda bulundu. 

Cumhur İttifakı ortağı Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan tv100'de seçim​ gündemine ilişkin soruları cevapladı. Fatih Erbakan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın istifası hakkında "Biraz gecikmeli olduğu ifade edilebilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bunu söylenmesi beklenmiş" değerlendirmesinde bulunurken Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesini de değerlendirdi. 

"KILIÇDAROĞLU'NUN LEHİNE BİR DURUM OLMAZ"

Muharrem İnce'nin adaylıktan çeklilmesi konusunda değerlendirmede bulunan Fatir Erbakan, "Kendisinin çekilmesi 7'li masa dediğimiz bloğun avantajına olacağını düşünmüyorum. Böyle bir durum olmayacak. Sayın İnce'ye destek verecek önemli bir kesim sandığa gitmeyecek, gidenlerden öemli bir kesim Sinan Oğan'a, bir kısım sayın Cumhurbaşkanımıza, bir kısım da Kılıçdaroğlu'na verecek" dedi. 

"Kılıçdaroğlu'nun lehine bir durum oluşacağını düşünmüyorum" diyen Erbakan, "Sayın Muharrem İnce'nin bir ara özellikle genç kitleyi etkiliemesi söz konusuydu ancak onun da zaten düştüğü söyleniyordu. Kumpasların tehdit ve şantajların, karanlık durumların olmaı hoş değil. Siyasetin temiz olması, nezaketli olması, zerafatli olması bizim her zaman savunduğumuz bir husus" ifadelerini kullandı. 

14 MAYIS​ 2023 SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS 2023 CUMHURBAŞKANLIĞI​ SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS 2023 MİLLETVEKİLLİĞİ​ SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS 2023 İL İL CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

14 MAYIS 2023 İL İL MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI 

Kaynak: tv 100
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...