Tgrt Haber

Erdoğan-Destici görüşmesi sona erdi! Kritik toplantıda 'ayrı liste' kararı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
07 Nisan 2023 17:52 - Güncelleme : 07 Nisan 2023 18:46
Erdoğan-Destici görüşmesi sona erdi! Kritik toplantıda 'ayrı liste' kararı

Son dakika haberine göre: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi Cumhur İttifakı ortaklarından BBP lideri Mustafa Destici'yi kabul etti. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Destici, "Son duruma göre hepimiz ayrı listelerimizle seçime gidiyoruz. BBP de seçime hazır. BBP olarak biz üzerimize düşen her şeyi yapmış olarak seçmenimizin karşısına çıkmış olacağız" dedi.

14 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim'ine 37 gün kala Cumhur İttifakı vekil listeleri için görüşmelerini sürdürüyor. Milliyetçi Hareket Partisi​ YSK'ya kendi listelerini teslim ederken Büyük Birlik Partisi​ ile AK Parti arasındaki temaslar da devam ediyor. 

ERDOĞAN DESTİCİ'Yİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Görüşme sonrası açıklama yapan Destici, şu ifadeleri kullandı:

4 partimizin oyu 47-48, bununla Meclis'in yüzde 55-60'ını çıkarabiliriz diye bu düşüncemi daha önce de paylaşmıştım. Ben bu düşüncedeydim ama MHP listeyi verince geriye 3 partimiz kaldı. DSP de biliyorsunuz Cumhur İttifakı'na dahil oldu.

DSP, Türkiye'nin en köklü siyasi partilerinden bir tanesi... Biz bundan sonrasında ne yapabiliriz, Yeniden Refah Partisi var biz varız AK Parti var, bununla ilgili düşüncelerimi, fikirlerimi paylaştım. Fatih Erbakan ile de görüşeceğiz.

'AYRI LİSTE' KARARI

Son duruma göre hepimiz ayrı listelerimizle seçime gidiyoruz. BBP de seçime hazır. BBP olarak biz üzerimize düşen her şeyi yapmış olarak seçmenimizin karşısına çıkmış olacağız.

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ'NİN KISA İSMİ DEĞİŞTİ!

Öte yandan, katıldığı bir canlı yayında açıklamalarda bulunan Destici, seçim öncesi aldıkları önemli kararı paylaştı.

Destici seçimlere BBP kısa adı yerine "Büyük Birlik" adıyla gireceklerini söyledi. Destici "BBP olarak bu seçimlerde logomuz aynı. Bugüne kadar BBP olarak kullanıyorduk; fakat bu seçimde Büyük Birlik Partisi'ni Büyük Birlik olarak kullanıyoruz" dedi.

"Şu anda ortak liste yok, kendi listemizle katılıyoruz" diyen Destici "Biz BBP olarak kendi listelerimiz hazır. 1000'e yakın müracaat oldu. 81 ilde seçime katılacak şekilde hazırız. İttifak ve parti listesini YSK'ya sunmak için zaman var. Hedefimiz yüzde 4-5 oy almak. Biz grup kuracak milletvekili hedefliyoruz. Ben Ankara veya İstanbul'dan aday olabilirim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...