Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu ve Yavaş'a tepki: Milli iradenin gaspıdır

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
14 May 2023 22:07 - Güncelleme : 15 May 2023 03:14
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu ve Yavaş'a tepki: Milli iradenin gaspıdır

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a tepki gösterdi. Erdoğan, "Alelacele sonuçlar açıklamaya kalkmak, milli iradenin gaspı anlamını taşır" dedi. 

Türkiye​'de milyonlarca kişi ajansların seçim verilerini heyecanla takip ediyor. Siyasi isimlerden açıklamalar peş peşe gelirken Cumhurbaşkanı Erdoğan​ da sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. İBB​ Başkanı Ekrem İmamoğlu​ ve ABB Başkanı Mansur Yavaş​'ın yaptığı açıklamalara tepki gösteren Erdoğan, "Alelacele sonuçlar açıklamaya kalkmak, milli iradenin gaspı anlamını taşır" dedi.

"MİLLİ İRADENİN GASPI ANLAMINI TAŞIR"

Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

14 Mayıs seçimlerinin uhulet ve suhulet ile büyük bir demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşmesi, Türkiye’mizin sahip olduğu demokratik olgunluğun ifadesidir. Seçim böylesine olumlu ve demokratik atmosferde geçmişken, oy sayımı da halen sürerken, alelacele sonuçlar açıklamaya kalkmak, milli iradenin gaspı anlamını taşır. 

"SANDIKLARIN BAŞINDAN AYRILMAYALIM"

Milletimizin teveccühünün devam eden oy sayımına yansıyor olmasından memnuniyet duyuyoruz. Tüm dava ve yol arkadaşlarımdan, sonuçlar resmi olarak neticelenene kadar, her ne olursa olsun sandıkların başından ayrılmamalarını rica ediyorum. 

Demokrasi adına oy veren ve seçim çalışmalarında yer alan tüm vatandaşlarımı tebrik ediyor, her birine ayrı ayrı şükranlarımı ifade ediyorum.

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.88
23,873,505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.17
2,796,582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.43
216,784
Son güncelleme: 2023-05-28 16:13:50
Veriler: İhlas Haber Ajansı

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...