Tgrt Haber

Erdoğan'ın "ABD'ye ders" çıkışı dünya basınında

04 Nisan 2023 12:21 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 13:16
Erdoğan'ın "ABD'ye ders" çıkışı dünya basınında

ABD büyükelçisinin Kılıçdaroğlu'na destek ziyareti sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı  "Amerika'ya bu seçimde ders vermemiz lazım" ifadeleri dünya medyasında geniş yankı buldu. 

14 Mayıs'ta düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı seçimi​ ve genel seçimler için geri sayım sürerken, tüm dünya gözünü Türkiye'ye çevirdi. Başta ABD olmak üzere Batı medyası, Türkiye'nin siyasi gündeminde olan biten her şeye kulak kabartıyor.

BÜYÜKELÇİ'YE YÜKLENMİŞTİ

Son olarak Yedili Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu​'na ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake​'in yaptığı ziyaret ve Cumhurbaşkanı Erdağan'ın bu buluşmaya verdiği tepki de uluslararası basında geniş yankı buldu. Flake'in ziyaretini sert bir dille eleştiren Erdoğan'ın "Amerika'ya bu seçimlerde bir ders vermemiz lazım. Joe Biden​ oradan konuşuyor, Biden'ın buradaki büyükelçisi ne yapıyor? Gidiyor bay bay Kemal'i ziyaret ediyor. Ayıptır, biraz kafanı çalıştır. Sen büyükelçisin" ifadeleri mansetlerde yer buldu.

Erdoğan'ın

PROTOTHEMA: EDOĞAN VE BİDEN KARŞI KARŞIYA

ABD'nin ekonomi ağırnlıklı yayın yapan TV kanallarından Bloomberg haberi, "Erdoğan'ın seçim söylemi, bir dizi muhalefet ziyareti nedeniyle ABD'yi hedef alıyor" başlığıyla gördü. Erdoğan'ın ABD büyükelçisini eleştiren sözlerini aktaran Bloomberg, "Erdoğan, Mayıs'taki seçimde ABD'ye bir ders verme taahhüdünde bulundu" ifadelerine yer verdi.

Rus TASS haber ajansı gelişmeyi, "Erdoğan ABD'nin Ankara temsilcisiyle buluşmayı reddediyor" başlığıyla servis ederken İran'ın resmi televizyonu Press TV ise "Erdoğan, büyüyen çatlağın ortasında ABD büyükelçisine kapıyı kapattığını söylüyor" dedi.

Erdoğan'ın

Yaşananlara en büyük ilgi ise Yunan basınından geldi. Kathimerini gazetesi, "Erdoğan: Hadi bu seçimlerde ABD'ye iyi bir ders verelim" başlığını kullanırken, Protothema , "Erdoğan ve Biden karşı karşıya" başlığını kullandı.

CNN Yunanistan ise Erdoğan'ın sözlerini manşetten duyurduğu heberinde "Erdoğan ABD'ye ateş püskürdü" yorumunu yaptı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...