Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı seçim beyannamesi dünya basınında

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Bloomberg, Reuters, TGRT Haber
12 Nisan 2023 10:58 - Güncelleme : 12 Nisan 2023 11:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'da düzenlenen etkinlikte açıkladığı, AK Parti'nin seçim beyannamesi dünya banının geniş yer buldu. Manşetlerde; beyannamede, AK Parti'nin seçim sonrası izleyeceği yola ilişkin büyük ipuçları barındırdığı belirtildi.

Türkiye​, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimler​ öncesi yaşanan gelişmeler dünya basının tarafından da yakından takip ediliyor. Partilerin milletvekili aday listelerini YSK'ya sunmasının ardından gözler partilerin seçim beyannamesine ve aday tanıtım toplantısına çevrilmişti. Dün Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla AK Parti​'nin seçim beyannamesi açıklandı ve listede yer alan milletvekili adayları tek tek tanıtıldı. 

Dün Erdoğan'ın açıkladığı AK Parti seçim beyannamesi, dünya basınındaki manşetlerdeki yerini aldı. Bloomberg, Erdoğan'ın açıkladığı beyannemede seçim sonrasına ilişkin ipuçları olduğunu dikkat çekti.

BLOOMBERG: SEÇİM SONRASI İÇİN BÜYÜK İPUÇLARI VAR

Beyannamede, dış politikadan enerjiye geniş bir yelpazenin kapsadığını belirten gazete, AK Parti'nin sandıklardan birinci çıkması durumunda iddialı planların ortaya konulacağı belirtildi ve şöyle denildi:

"14 Mayıs seçimlerinden sonra güçlü bir ekonomi ekibi kurma taahhüdünü de içeriyor. Enflasyonu mevcut yüzde 50,5'ten tek hanelere indirmeyi ve işsizliği yüzde 7'ye çekmeyi de içeren hedefler taahhüt edildi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı seçim beyannamesi dünya basınında

MEHMET ŞİMŞEK​ İÇİN 'PİYASA DOSTU' NİTELEMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, geçen hafta, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomi alanındaki çalışmalara katkı sunacağını söylediği anımsatıldı.  Şimşek'ten "piyasa dostu" şeklinde bahsedildi

REUTERS: ENFLASYONU TEK HANELERE İNDİRECEK

Reuters ise Erdoğan'ın, enflasyonu düşürme vaadine seçim kampanyasında yer verdiğini paylaştı. Yeni vaatleriyle meydan okuyan Erdoğan'ın, "Enflasyonu tek hanelere indireceğiz ve ülkemizi bu sorundan mutlaka kurtaracağız." dediği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı seçim beyannamesi dünya basınında

Kaynak: Bloomberg, Reuters, TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Vedat Akkuş 12 Nisan 2023 15:11

Recep Tayyip Erdoğan diyorsa söz verdiyse yerine getirir bu güne kadar ne söz verdiyse hepsini yerine getirdi belki bazı aksaklıklar gecikmelere neden oldu ama hepsini yerine getirdi başka dünyada böyle bir lider yok

Sonraki Haber Yükleniyor...