Tgrt Haber

Erdoğan'ın zaferi sonrası Akşener'e soğuk duş: En yakınındaki isim istifa etti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
29 May 2023 17:42 - Güncelleme : 29 May 2023 18:47
Erdoğan'ın zaferi sonrası Akşener'e soğuk duş: En yakınındaki isim istifa etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferinin ardından muhalefette ilk istifa İYİ Parti'den geldi. İYİ Parti'de Genel Başkan Danışmanı Oğuz Hocaoğlu istifasını açıkladı.

Dün gerçekleşen 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ zaferle ayrıldı. Oyların yüzde 52,16'sını alan Erdoğan, seçim zaferi sonrası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı konuşmada seçimin kazananının tüm Türkiye olduğunu belirtti. Erdoğan'ın bu büyük zaferinin ardından gözler muhalefete çevrildi. Seçimin hemen ardından ilk istifaİYİ Parti​'den geldi.

İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı ve eski Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, mevcut oy oranını korumayı başarı olarak görenlerle birlikte yol yürümenin bir anlamı olmadığını bekirterek istifa ettiğini açıkladı.

"LİYAKATSİZ YÖNETİCİLER TARAFINDAN CİDDİ ALINMADI"

İstifasını sosyal medya hesabından duyuran Hocaoğlu şu ifadeleri kullandı:

"2011'de ülkemin ve milletimin milli menfaatleri için MHP'de değişim hareketini başlattık. Bu süreç sonucunda kendimi İyi Parti'de buldum. Ancak gelinen süreçte yola çıktığımız hiçbir değeri yansıtmayan şahsi menfaatlerin ülke, vatan millet çıkarlarının üstünde tutulduğunu gördüm. Vatanıma, milletimize daha iyi hizmet etmek amacıyla siyaset yapmıştık

Partiye gönül veren yüzbinlerce üyenin, milyonlarla vatandaşın umudu ciddiyetsiz ve liyakatsiz yöneticiler tarafından ciddiye alınmamıştır. Mevcut oy oranının korunmasını başarı olarak addedenlerle aynı yolda yürümenin bir manası kalmamıştır. Bu minvalde üyesi bulunduğun partiden ve genel başkan danışmanlığından istifa ediyorum. Bu süreçte bana inanan, güvenen tüm dostlarımdan helallik istiyorum. Sizlerle tanışmak dost arkadaş olmak gerçekten takdire şayandı. Görev aldığımız süreçte kalbini kırdığımız tüm arkadaşlardan da helallik istiyorum'' dedi.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...