Tgrt Haber

Fırat Çakıroğlu'nun ailesinden Akşener'e 'Seyithan İzsiz' tepkisi: Ne aldın ondan da benim oğlumu sattın? 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
16 Nisan 2023 18:04 - Güncelleme : 17 Nisan 2023 03:13
Fırat Çakıroğlu'nun ailesinden Akşener'e 'Seyithan İzsiz' tepkisi: Ne aldın ondan da benim oğlumu sattın? 

Fırat Çakıroğlu'nun katili Nurullah Semo'ya burs veren Seyithan İzsiz'in İYİ Parti'den aday olduğuna yönelik iddiaya tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak Fırat Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, "Bunların Atatürk’le, ülkücülükle, milliyetçilikle işi kalmamıştır" diyerek Akşener'e yüklendi. 

20 Şubat 2015'te Ege Üniversitesi'nde PKK​'lılar tarafından bıçaklanarak öldürülen Fırat Çakıroğlu'nun katili Nurullah Semo'ya burs verdiği iddia edilen iş insanının İYİ Parti Milletvekili adayı olduğuna yönelik iddiaya Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu tepki gösterdi. 

14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekili seçimlerine kısa bir süre kala, İYİ Parti’nin İstanbul 3’üncü bölge 2. sıradan Millletvekili Adayı yaptığı Delta İnşaat'ın sahibi Seyithan İzsiz'in Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu öldüren PKK’lı Nurullah Semo’ya burs verdiği iddia edildi.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun kabrini ziyaret ettiğini belirten baba Fuat Mahir Çakıroğlu, "Fırat’ın katiline, benim oğlumu katleden insana İYİ Parti İstanbul 3'üncü bölge 2’nci sıra milletvekili adayı Seyithan İzsiz denen adam burs veriyor. BuradanİYİ Parti’ye sesleniyorum. Meral Hanım’a sesleniyorum. Ayağını denk alsın! Biz bu vatan için şehit veriyoruz. PKK’lı, HDP’li bir şahıstan (vekillik için) acaba ne aldın ondan? Benim oğlumu sattın!" diyerek Akşener'e tepki gösterdi. 

"MEZARA BİRLİKTE KOYDUK!"

Konuşmasında duygulandığı gözlemlenen Baba Çakıroğlu, İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’na da tepki göstererek, "Kabre birlikte koyduk be Fırat’ı. Nasıl insansınız siz, nasıl kabul ediyorsunuz bu insanları? Milliyetçiyiz, ülkücüyüz diye geçiniyorsunuz. Buradan İyi Parti’nin içindeki evlatlarıma sesleniyorum. Buna karşı çıkacaklar, biliyorum. Bunların Atatürk’le, ülkücülükle, milliyetçilikle işi kalmamıştır! CHP de buna dâhildir" dedi. 

ÖZDAĞ: EMEKLERİM HARAM OLSUN 

Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından açıklama yapan Zafer Partisi lieri Ümit Özdağ, Meral Akşener​'e seslenerek, "Doğru mu? Yapmayın sayın Akşener. Verdiğim bütün emekler haram olsun. Bu doğru ise Allah sizi bildiği gibi yapsın" demişti. 

"SEMO'YU TANIMIYORUM"

Meral Akşener, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu şehit eden PKK'lı terörist Nurullah Semo'ya, burs verdiğini kabul eden İstanbul 3'üncü bölge 2’nci sıradan milletvekili adayı olan Seyithan İzsiz önceki gün verdiği iftara katılmıştı. İzsiz, programda yaptığı konuşmada PKK’lı Nurullah Semo’nun kimliğini bilmediğini savunarak, birçok kişiye burs verdiğini ve vermeye de devam edeceğini şeklindeki sözlerini Meral Akşener de alkışlamıştı. Bir iftar yemeğinde konuşma yapan Meral Akşener, Seyithan İzsiz’e iftira atıldığını öne sürerek, İzsiz’in şehit yakınlarına da burs verdiğini ifade etti.

SON ANKETLERE GÖRE CUMHURBAŞKANI ADAYLARININ OY ORANI

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...