Tgrt Haber

'Ortak aday' fikrine karşı çıkan Memleket Partisi kurucularından Gaye Usluer, CHP'ye geri döndü 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
12 Nisan 2023 22:28 - Güncelleme : 12 Nisan 2023 22:57
'Ortak aday' fikrine karşı çıkan Memleket Partisi kurucularından Gaye Usluer, CHP'ye geri döndü 

CHP'den ayrılarak Memleket Partisi'nin kurucuları arasında olan Gaye Usluer, "yuvam" dediği CHP'ye geri döndü. Usluer muhalefet partilerinin 'ortak aday' fikrine karşı çıkmasıyla hafızalara kazanırken şimdi ise Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması için çalışacak. 

CHP​'den istifa ederek, Muharrem İnce​'nin kurduğu Memleket Partisi​'ne katılan eski milletvekili Gaye Usluer, CHP'ye geri döndü. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ ile görüşme gerçekleştiren Usluer, ziyaret sonrası gazetecilere "Yuvaya dönüş" diyerek kısa bir yorumda bulundu.  

'ORTAK ADAY' FİKRİNE KARŞIYDI  

Muharrem İnce'nin Genel Başkanlığı'nın yürüttüğü Memleket Partisi'nde CHP'ye sık sık eleştiren Usluer, 6'lı masanın muhalefetin 'ortak aday' fikrine karşı tutumuyla hatırlanıyor. 2021 yılında Memleket Partisi Genel Başkanvekili olduğu sırada, "Muhalefet partilerinin ortak aday çıkarması fikrine katılmıyoruz, her parti ilk turda kendi adayını çıkarmalı ve ikinci turda güçlü adayı desteklemeli" demişti. 

https://twitter.com/GayeUsluer/status/1404533512863158273

MUHALİF MEDYAYA SERT SÖZLER SÖYLEMİŞTİ 

Gaye Usluer, CHP'ye yakın olarak bilinen Halk TV, KRT TV ve TELE 1'e, Memleket Partisi'ne sansür uyguladığını iddia ederek, "Tüm muhalefet partilerini ekrana çıkartıyor, Memleket Partisi'ni davet etmiyorlar. Bunu normal olarak mı değerlendireceğiz?" demişti. 

2021 YILINDA PARTİDEN AYRILMIŞTI

5 Mayıs 2021'de CHP üyeliğinden istifa ettiğini duyuran Usluer, "Birlikte yol yürüdüğüm tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Barış, özgürlük, adalet, demokrasi mücadelesine vazgeçmeden devam edeceğim" demişti.  

SON ANKETLERE GÖRE CUMHURBAŞKANI ADAYLARININ OY ORANI

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...